Portugal och Marocko resan del 2. Faro till Algeciras

2017-01-12. Torsdag 

Carola hämtar oss 06:30 och kör oss till järnvägsstationen. Tåget till Arlanda avgår 06:53 och 58 minuter senare går vi av på Arlanda station. Vi går till terminal 2 och checkar in. Jag hade ju 2 och en halv tub med kaviar som jag inte fick ta med i handbagaget. Fick så tag i en skokartong och köpte bred tape så en liten försändelse med Kalles kaviar kunde checkas in på specialbandet . Den går direkt till Faro.

Flyg med KLM KL1108 från Arlanda 11:10 till Amsterdam 13:15.

Efter 1 timma och 46 minuter landar vi i Amsterdam.Dryga tre timmar att vänta på Schiphol flygplats i Amsterdam. Flyg från Amsterdam med KLM KL2669, 16:05 till Faro, Portugal , 18:10 med Transavia Airlines. Två timmar och 48 minuter tog resan till Faro. Kartongen med kaviaren kom på specialbandet omgående.  Vi promenerade till Hotell 4K och checkar in på rum 114 18:45 Portugisisk tid. Går sedan till den närbelägna matvaruaffären och tar varsin smörgås med kaffe till middag.

——————————–

2017-01-13. Fredag 

Efter frukost checkar vi ut och tar vi taxi de 22 kilometerarna till Fontera Furniture Algarve där husbilen nu stått parkerad i 38 dagar. 30€ kostade taxiresan. 

Bilen var säkert förvarad

Vi packar i bilen och inväntar ägaren som efter en timma ankom. Betalade 40€ till honom. Kör sedan till Tavira och handlar mat på Continente och fortsätter därefter till Vila Real de Santo António och ställplatsen Parque de Autocaravans. Det är flera bilar på ställplatsen nu än då vi var här i slutet av november. Solen skiner och det är +16 med kylig nordlig vind. Vi ställde oss nära stolpen med wifi sändaren och Wifi fungerade bra då vi kom men försvann till kvällen. 

Vi gick en promenad in till Vila Real de Santo António centrum. Solen skiner och det är riktigt varmt.
Typ sandalväder

Efter lunch i bilen promenera vi till centrum och handlar en påslakan. 
Körde: 51,3 km

——————————

2017-01-14. Lördag

Vi lämnar ställplatsen i Vila Real de Santo António vid tiotiden efter att betalat 4:50€ i automaten. Det är klart väder men blåser kallt från norr. Vi kör nu mot camping Valdequeros i södra Spanien. Tänkte stanna till i Castro Marim och handla i affären vi handlade i tidigare. Det var någon typ av marknad i staden och det gick inte att parkera så vi kör vidare på väg A49 mot Sevilla. Stannar vid en Lidel affär och handlar lite som vi glömde i går. Det är motorväg efter Castro Marim hela vägen utom de sista tre milen. Vi passerade en betalstation där vi betalade 7:60€ och det var efter Sevilla. Passerar Sevilla och kör väg AP-4 mot Càdiz och vidare mot campingen en mil innan Taifa. 

Infarten till camping Valdequeros

Framme 15:00. I receptionen kunde dom ordna färjebiljetter till Marocko så vi beställde tur o retur från Algeciras på måndag 16/1. 180€ skall det kosta och vi kan hämta dom i receptionen under morgondagen. Går sedan en promenad ner till stranden. Det skall vara bra kite surfing där men denna dag var det helt vindstilla. 

Lång sandstrand men ingen blåst i dag

Blåsten hade upphört och det var +17 med sol. Riktigt behagligt. Det blev middag i bilen. 
Körde:340,9 km

——————————–

2017-01-15. Söndag 

Vi behövde fylla på gasol och bunkra upp med mat inför Marocko. En bensinmack som också hade LPG påfyllning fanns norr om Algeciras, utanför Los Barrios och dit var det 41 km. 

Vägen går genom ett kuperat landskap
Algeciras var mycket större än vi trott

Vid tiotiden kör vi dit via Algeciras som var en mycket större stad än vi förväntas oss. Fyllde på gasol, 40,64 liter à 0,666 €/liter = 27:07€. Kör sedan samma väg tillbaka. Tänkte stanna vid Lidel men hittade inte affären trots skylt. Då vi passerar Tarifa ser vi Lidel på långt håll. Den var dock stängd på söndagar liksom andra matvaruaffärer så matinköp får vänta till imorgon. 

Lunch utanför bilen i härligt solsken

Åter vid campingen så hämtar vi färjebiljetterna. Avresa i morgon 12:00 från Algeciras så vi hinner handla innan. 180€ tur o retur kostade biljetterna. Solen skiner och det är riktigt varmt även om det är kyligt i vinden. 

Nu blåser det och några kitesurfare är i farten

Går en promenad ner till stranden och nu var det några kitsurfare i farten. På en äng efter vägen till stranden ser vi bland andra steglits, svartstare, svart rödstjärt, rödstjärt, svarthakad buskskvätta, sammetshätta, gransångare, sädesärla och några turkduvor. 
Körde: 85,3 km

——————————-

2017-01-16  Måndag 

Vi lämnar camping Valdequeros redan 8:15 och kör till Lidel i Tarifa för att bland annat bunkra lite fläskkött. Campingavgiften på 34€ för två nätter med el betalades redan i går. Lidel öppnade inte föränn 09:00 så vi fick vänta en halvtimma. 

Fin utsikt från Lidelaffären

Det var dåligt sortiment på fruset fläskkött, det fanns inget alls så vi köper lite färskt och lägger i frysen. Strax före 10:00 fortsätter vi till Algeciras och färjehamnen. Checkar in och betalar resterande 162€ för tur o retur biljetterna. 18€ betalades som depositionsavgift i går. 

Det var bara franska bilar och vi i kön

Det gick smidigt att köra ombord och vi gick omgående upp till övre däck där inreseblankett skulle skrivas och passet stämplas med ett unikt nummer. 

Vi passerade förbi Gibraltar klippan

Färjan M/F Tanger Express avgick klockan 12:00 på utsatt tid. Havet var helt lugnt. Vi åt varsin baugett till lunch. Ganska precis två timmar senare går vi iland vid Tanger Med. Det gick mycket smidigt att köra av ända tills vi kom till tullen. En blankett med uppgift om bilens chassinummer, märke och ägare måste fyllas i. Så efter en halvtimma kom tjänstemannen och kollade övriga papper på bilen och gröna kortet. Vi fick öppna luckorna på bilen och han gick till och med in i bilen och kollade. Så stämplade han pappren och vi kunde fortsätta. Strax utanför tullen fans några bankkontor och bankomater, så vi kunde ta ut marockanska dirham. Stora annonser om Marockanska simkort fanns uppe och då vi kört ytterligare några hundra meter gick några pojkar på gatan och sålde simkort. Jag hade min gamla mobil med som en kille installerade kortet i. Han kunde bara franska och arabiska men kortet var gratis förstod vi men han ville ha 10€ för att hjälpt oss. Internet fungerade alldeles utmärkt och då jag delade ut telefonen kunde både Birgitta och jag surfa på våra vanliga telefoner.

Det var bra motorväg och lite trafik

Vi kom omgående ut på motorvägen söderut och vårt mål var Campingen International, Moulay Bousselham, som fått bra omdömen och låg fint intill en stor lagun, Merja Zelga. En berömd fågellokal. Det var dryga 17 mil dit på en mycket bra motorväg utan någon annan trafik än långtradare. Passerade en betalstation och betalade 109 dirham (100 SEK). 16:00 var vi framme vid campingen som är stor och rymmer säkert hundra bilar. 

Infarten till campingen

Vy från gatan utanför Campingen

Vi fick en hygglig plats. Härligt väder med sol och vindstilla. Tar kikarna och går en promenad. Direkt utanför grindarna kom två män och presenterar sig som fågelguider. I morgon bitti är det lågvatten och bra för en tur ut på lagunen med båt så vi bestämde klockan 09:00. 

Utsikt över lagunen från staden

Staden ligger på en sluttningen med utsikt mot lagunen och havet. Det marknaden hastigt och 18:00 var det skumt. Middag i bilen. 
Körde: 196,9 km

2 reaktioner till “Portugal och Marocko resan del 2. Faro till Algeciras”

  1. Kul att se att ni klarat resan till Marocko bra. Hur mycket fick du egentligen betala för båtresan? Inte både 180 + 162 väl? I så fall var det dyrt för vi har betalat 180 € t o r. Lite svårt att hitta dina inlägg men efter letande så fann jag sidan. 🙂 Maken läser gärna om alla fåglar du ser, han är också fågelintresserad. Ha en fortsatt bra resa, vi följer er.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: