Marocko resan med husbil 2018 del 7 Moulay Bousselham – Granada

2017-03-29 Skärtorsdag

Vi lämnar Campingen i Moulay Bousselham vid niotiden efter att betalat 160 MAD för två nätter utan el och kör mot Tanger för att lämna Marocko i dag. Tar väg A1 och betalar 54 MAD då vi kör av motorvägen. Är framme vid hamnen i Tanger vid elvatiden och passagen genom pass och tull gick smidigt. En färja gick klockan 12:00 men den tog bara mindre bilar så vi får vänta tills 13:00 färjan.

En jättestor scanner monterad på en lastbil scannar alla bilar

Efter den obligatoriska scanningen av bilen får vi åka och ställa oss att vänta på färjan. Den kom in strax före 13:00 men der tog lång tid innan alla bilar och passagerare kom av. Till slut kör vi ombord och ser att det är samma färja som vi kom till Marocko med i slutet av januari. Den avgår en timma försenad och vi köper varsin kaffe med baguette och det kostade 22:50€. Väldigt dyrt och baguetten innehöll någon typ av potatisomelett som inte var god. En dryg timma tog färden till Tarifa och där gick det också smidigt med passkontrollen.

Ställplatsen area de Caseras låg högt med fantastisk utsikt runtomkring

Vi kör till ställplatsen Area de Caseras, som ligger högt upp (375 m.ö h) med vidunderlig utsikt. Framme vid 16-tiden. Det är växlande molnighet och blåser friskt.

Byn Casares ligger i en brant sluttning

Vi gick upp till en utsiktpunkt

Byn Casares

i går en promenad upp till en utsiktpunkt och sedan följer vi en brant väg ner i dalen där byn Caseras ligger på sluttningen. Två gåsgamar kom plötsligt svävande över dalen. Middag i bilen.
Körde: 206,8 km

———————————

2018-03-30 Långfredagen

Lämnar ställplatsen Area de Caseras vid niotiden och kör mot en camping utanför Nerja. Vi kör den smala vägen förbi byn Caseras och tar sedan A7 (vi har ju valt bort betalvägar) som går nära kusten och förbi Malaga. Kommer så till Camping El Pino. Det såg trångt ut så vi går in och kollar. Det är ju påsk så det är fullt med spanjorer på campingen. Små och trånga platser så vi avstår denna och söker en ny camping. En svensk som bor permanent här kommer och pratar då han såg vår Kabe. Hittar så Aula de la Naturaleza Cortijo San Miguel och det var bara 5-6 km dit. Campingen ligger som i en trädgård. Campingvärden tar emot och låser upp grinden.

Hygglig plats men trångt att ta sig dit

Infarten till campingen. Rejäl grind som låstes

Vi hittar en bra plats. Flera svenska bilar intill och någon har stått här sedan november. Efter lunch tar vi en promenad ner efter stranden till Nerja. Vi går till den breda bäcken och sedan hem igen efter huvudvägen.
Körde: 171,7 km

—————————–

2018-03-31 Lördag PåskaftonI dag skall vi göra Nerja. Växlade molnighet men lite kyligt då vi vid 11-tiden promenerar mot Nerja. Vi följer N340 mot staden och tar en mindre väg genom fruktplantagerna och över en bro. Tänker gå ner till stranden och den gamla ruinen dom ligger på en liten halvö. Kom lite långt öster om mot Playa La Torrecilla så vi går strandpromenaden ut till ruinen La Torrecilla.

Utsikten från ruinen La Torrecilla

Det blåser ganska friskt men en restaurang ligger i lä så vi stannar där och tar varsin kaffe med toast.

Tog varsin kaffe med toast

Går sedan mot den gamla staden som ligger en dryg kilometer norrut. Kom förbi en damfrisör och Birgitta fick en tid om en halvtimma. Vi väntade så Birgitta blev friserad.

Birgitta blev friserad

Fortsätter sedan promenaden norrut och kom fram till de gamla stadsdelarna med smala gator.

Smala gator i dom gamla kvarteren

Går nu söderut och kom till det verkliga turiststråken med många små restauranger och mycket folk. Vi bänkar oss vid en liten restaurang och beställer varsin öl. Tapas ingick också.

Mycket folk i farten

Fortsätter sedan söderut och kom till Balcon Europa som ligger högt med härlig utsikt över havet.

Bacon Europa

Det är som ett stort torg med höga palmer. I palmerna höll några munkparakiter till och dom hörs på långt håll. Mycket folk flanerade här. Klockan börjar bli över 15:00 så vi går tillbaka till den restaurang som låg i lä för vinden och äter middag. Det blev grillad fiskfilé med öl. Vi har ju gått ganska långt så vi tänkte ta närmaste vägen tillbaka till campingen. Den går efter stranden efter att man gått på en smal remsa av sand förbi åmynningen. Det blåste kopiös motvind ända tills vi vek av över en stor parkering och passerar N340 och kommer fram till campingen. Vi hade gått dryga 12 kilometer på 6 timmar. Så det blev en lugn kväll i bilen.

——————————-

2018-04-01 Söndag PåskdagenLämnar camping Aula de la Naturaleza Cortijo San Miguel efter att betalat 50€ för två nätter med utmärkt el och bra Wifi i bilen. Vi kör nu mot Granada. Följer N340 till Motril där vi fyller på gasol och tankar. Kör sedan A44 till Granada och camping Los Lomas, Güéjar-sierra. Från Granada är det 14 km smal och krokig väg till campingen.

Infarten till campingen

Vi fick en plats högt upp med utsikt över Sierra Nevada

Många platser ligger högt med utsikt över snöklädda Sierra Nevada. Solen skiner och det är hyggligt varmt då vi kommer fram vid 12-tiden.

Utsikt från campingen

Vid 15-tiden går vi en promenad utefter en nyasfalterad väg uppför bergssidan. Fantastiskt utsikt mot Sierra Nevada. Ser gulhämpling som sjunger,

Gulhämplingen sjunger för fullt

En Ringtrast såg vi på långt håll

svarthätta, en Ringtrast på långt håll och några överflygande alpkajor. Vi åt middag på campingens restaurang där vi satt ute med utsikt mot snöklädda Sierra Nevada.
Körde: 118,0 km

———————————–

2018-04-02 Måndag annandag påsk

Växlande molnighet och +9 grader ungefär på morgonen då vi tar bussen de 15 kilometerna in till Granada för att besöka Alhambra. 1:80€ per person kostade bussbiljetten och inträdet till Generalife och Alcazaba hade jag betalat via internet för några dagar sedan. 7:42€ per person kostade dessa biljetter. Inträde till palatset var fullbokat sedan länge.

Vi passerade flera fontäner innan vi hittade turisttåget

Vi går av bussen i Granada och har fått tips om att åka ett turisttåg upp till Alhambra då det var ganska långt att gå. En plats på kartan fick vi markerat där man kunde gå på tåget. Vi hittar platsen men inget tåg kom. Flera spanjorer väntar också och till slut ringer en av dom och vi förstår att tåget tar en annan väg. Vi följer efter dom och kommer till hållplats nr 11 där vi köper biljetter à 7€ styck och går ombord.

Turisttåget

Tåget följer inte den uppgjorda rutten vi fått på en karta men till slut kom vi till entrén till Alhambra. Klockan hade redan blivit 12:00 så vi tar varsin kaffe med baguette innan vi passerar biljettkontrollen och går mot trädgårdarna i Generalife.

Utsikt från trädgårdarna mot Granada

Hela området Alhambra ligger högt med fantastisk utsikt över Granada och är ett världsarv. Alhambra byggdes av Morerna och stod färdigt några år före 1492 då Morerna besegrades av de kristna och fördrevs från Spanien. Mycket turister är i rörelse och området är stort. Fantastiskta trädgårdar med häckar och blommor av många slag.

Trädgård med bassäng

Efter rundan genom Generalife går vi mot Alcazaba som var en försvarsanläggning med ett högt torn.

På väg mot palatset

Vi passerar förbi palatsbyggnaden där grupper väntar på att få komma in.

Utsikten från tornet över Granada

Härlig väder med full sol då vi går upp i tornet och beundrar utsikten över Granada och mot Sierra Nevada. Vi återvände mot entrén och äntrar turisttåget tillbaka till hållplats nr 11.

Vi äntrar turisttåget igen

Tåget passerar dock inte den utan plötsligt kommer vi ner till busshållplatsen där tåget som tur var stannade. Vi fick vänta en dryg timma innan buss nr 390 kom som gick tillbaka till campingen. Betalade åter 1:80€ per person för biljetterna och strax före 17:00 är vi tillbaka på campingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: