Marocko resan med husbil 2018 del 8. Granada – Dijon

2018-04-02 Tisdag

Vi lämnar Camping Los Lomas efter att betalat 55€ för två nätter med el. Vi tänkte köra upp till Sierra Nevada närmaste vägen via Güéjar-sierra men möttes av förbudsskyltar för husbil och husvagn. Vädret är mulet och moln skymmer bergen. Vi vänder och beslutar oss för att köra vidare mot Baeza och en ställplats där. Kör A44 mot Jean och A316 till Baeza. Där stannar vi och handlar mat i en större affär. Vi blev ju färdiga redan vid tolvtiden så vi beslöt att fortsätta väg 323 till Albacete och en central ställplats som är gratis och med alla faciliteter utom el. Vägen går över en högplatå med högsta passet på 1300 m.ö.h. Några regnskurar kom och det var tidvis bara +5 grader. Framme i Albacete vid 16-tiden.

Central ställplats i Albacete

Tulpanerna blommande för fullt i Albacete

Nu skiner solen och det är +15 ungefär. Vi promenerade in mot centrum och letade upp en bankomat. Middag i bilen.
Körde: 370,2 km

———————————–

2018-04-03 Onsdag

Vi lämnar ställplatsen i Albacete vid niotiden och kör mot i Torrebaja. Vi följer mindre vägar som går över en högplatå med med högsta passet på 1300 m.ö.h.

Kort rast då vi passerar höjdplatån. Det blåste kallt

Kom lite ur kurs och kör genom några små byar innan vi kom till den lilla staden Torrebaja. Ställplatsen låg långt utanför centrum och det var lång och trång infart till ställplatsen som låg intill en tennisbana.

Trång ställplats men ingen trängsel

Det blåser och korta regnskurar avlöser varandra. Efter lunch promenerade vi in till centrum och det var inte många människor i rörelse.

Vi promenerade in till centrum

Rödhake, blåmes och talgoxe sjöng för fullt. Middag i bilen
Körde: 232,4 km

————————————–

2018-04-05 Torsdag

Vi lämnar den gratis ställplatsen i Torrebaja och kör mot Jaca i Pyréneerna. Följer väg N330 till Teruel och sedan A23 förbi Zaragoza. Bra väg även uppför Pyréneerna även om en del vägarbeten förekom. Vi kör in i Jaca och handlar lite mat i en större livsmedelsbutik. Fortsätter sedan till Camping Solo Puent, Castillo de Jaca 8 km norr om Jaca. Ingen aktivitet på campingen. Man fick ringa på en porttelefon och be att få bommen öppnade. Fick en bra plats på gräsmattan.

Bra plats på gräsmattan

Ingen aktivitet på campingen

Betalade 29:70€ i förskott för en natt med el. Kom fram vid 15-tiden och solen sken så vi kör en maskin med tvätt. Hängde upp vid 16-tiden och det hinner torka innan 19:00. Jag tvättar av bilen under tiden. En brun glada passerar över campingen och en stjärtmes syns hastigt.Middag i bilen.
368,9 km

——————————–

2018-04-06 Fredag

Vi lämnar Camping Solo Puent vid halv tiotiden och kör till Carrefour i Jaca där vi handlar. Kör sedan till Hecho dalen c:a 30 km NV om Jaca för att skåda. Brun glada flyger över vägen och efter väg 240 går två tranor på ett fält.

En av de två tranor som födosöker efter vägen

Vi kör genom Hecho, det är ju smal väg och svårt att parkera. Stannar till vid Siresa N om Hecho. Fortsätter upp i dalen och kommer till ett skogsområde där vi kunde parkera. Går en brant väg ner till några ängar. Några korpar höll till där och ser två stjärtmesar i en tall.

Stjärtmes av rasen taiti som finns i södra Frankrike och norra Spanien

Brandkrona kungsfågel

Högt upp i skyn kom en ormörn och en gåsgam svävande. På väg tillbaka ser vi brandkronad kungsfågel sjunga. Tänkte besöka en annan dal i morgon men väderprognosen lovade regn så vi beslöt att lämna Spanien och köra över till Franska sidan av Pyréneerna. Vi kör tillbaka till Jaca och tar väg N134 över bergen. Vi kom i en lång tunnel och på norra sidan av Pyréneerna går vägen genom en lång och smal dal. Det blev plötsligt mycket varmare och termometern visade +25 grader. Vi stannar i Oloron Sainte Marie på en central ställplats som var gratis. Mycket smal och trång infart och det står redan 6 husbilar där.

Mycket trång infart

Vid 17:30 går vi in mot centrum i avsikt att äta middag på en restaurang. Hittar en bra restaurang men dom serverar inte mat förrän 19:30. Vi köper en pizza Mexikansk på Pizza Nostra, Oloron Ste Marie. Pizzan kostade 11:50€ och vi tar den i en kartong till bilen där vi delade den som avnjöts till varsitt glas rödvin.
Körde: 185,6 km

—————————–

2018-04-07 Lördag

Vi lämnar ställplatsen i Oloron Sainte Marie vid niotiden och kör mot Toulouse och en ställplats sydost om Chez Paul et Arlette, Villefranche de Lauragais. Vi har ju valt bort betalvägar så nu kör vi på småvägar genom den verkliga landsbygden i Frankrike och det tog sin tid. Jag känner plötsligt av pollenallergi med rinnande ögon och näsa. Stannar vid ett apotek och köper tabletter + en slags puder i liten flaska att spruta in i näsan. 20:60€ kostade medicinen. Det börjar blåsa rejält under dagen och var inte mer än 14 grader ungefär. Kom fram till ställplatsen som är privat vid 15-tiden och ägaren tog emot oss. Betalade 13€ för en natt med el i förskott. Blåsten och det kyliga vädret gör att vi vilar i bilen. Middag i bilen.
Körde: 246,3 km

———————————

2018-04-08 Söndag

Vi lämnar ställplatsen Chez Paul et Arlette, Villefranche de Lauragais vid åttatiden och kör mot en ställplats norr om den höga motorvägsbron vid Millau. I dag har vi valt att köra på betalväg så vi kör A61 mot Montpellier. Betalade 20:60€ innan vi kommer till A75 som är gratis. Växlande molnighet med enstaka regnskurar och kraftig blåst under dagen. Passerar över Millaubron, som är Europas högsta och stannar vid turiststället norr om bron.

Bron vid Millau

Utsikten mot staden Millau i dalen

Från parkeringen går vi stigen upp till en utsiktpunkt med vy över bron och dalen. Fantastisk utsikt men stark blåst. Det kostade 12€ att köra över bron. Vi fortsätter sedan till en ställplats Le Buron Saint Jacques, Aumont-Aubrac. Hittar platsen men den såg helt öde ut så vi lämnar den och kör till Aire Municipale Le Malzieu-Ville c:a 15 km bort. Den lilla staden ligger i en dal och här var det nästan helt lugnt men kyligt då solen försvann bakom moln. Platsen är gratis men vattenpåfyllning fungerade inte.

Vi gick en promenad upp till staden

En staty som vi inte förstod oss på

Vi går en promenad i staden och efter den strida floden där bybor fiskade.

Bybor fiskade i floden

Middag i bilen.
Körde: 350,8 km

———————————

2018-04-09 Måndag

Vi lämnar ställplatsen i Aire Municipale Le Malzieu-Ville vid åttatiden och kör mot Dijon. Molnigt och kyligt väder. Vi kör betalvägar i dag också och följer den gratis motorvägen A75 till Clermont-Ferrand och A71:an norrut innan vi tar N79 österut och kommer så småningom ut på A6 vid Chalon-sur-Saóne. Betalade motorvägsavgift 2 gånger på totalt 20€. Framme vid Aire de Camping-Car du Campingen du Lac Kir i Dijon vid 15-tiden. Vi var ju här i oktober 2016 och står på ställplats. Betalade 11:60€ i förskott för en natt med el.

Vi tog en promenad efter kanalen
Bra cykelväg
Det forsade rejält från dammen

Solen kom fram och vi promenerade efter kanalen mot den stora dammen. Mycket folk flanerade genom parken. Svarthättan sjön för fullt vid vår ställplats då vi kom.

Svarthättan sjöng för fullt i forsytia busken

Vid 19-tiden kom ett åskväder med kraftigt regn under en timma.
Körde:482,8 km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: