Teneriffa resan del 1 3 november – 30 november Teneriffa och La Gomera

2019-11-03 Söndag

Tidig väckning redan 03:45 och Carola hämtar oss 4:30 och kör oss till järnvägsstationen varifrån bussen avgår 05:05 till Uppsala. Det är +2-3 grader och lite ruggigt. Bussen kom i tid och 06:22 är vi i Uppsala. Går lite fel innan vi hittar till perongen varifrån tåget till Arlanda avgår 06:58. Efter 17 minuter når vi Arlanda och tar långa rulltrappan upp till Arlanda flygplats. Vi är ju i god tid då Norwegian planet avgår 10:40. Vi checkar in via automat och tar oss till avgångshallen där vi äter frukost och strosar tills det är dags att borda. Planet avgår på utsatt tid och efter en lugn flygning på knappt 6 timmar landar vi på Teneriffa flygplats syd. Väskorna kom hyggligt snabbt och nu var det bara att hitta shuttelbussen till biluthyrningsfirman. Det var oklart angivet på hyravtalet så vi kom ju till fel busshållplats först. Slutligen hittade vi hållplats 72 och jag ringde företaget.

I väntan på shuttelbussen

Shuttelbussen var i närheten och efter 5 min kom den och kör oss till Orlandos kontor där vi hämtar upp en Citroën. Klockan blir 17:00 lokal tid innan pappersarbetet är klart och vi kör mot Amarilla Sun där vi skall bo i en lägenhet i 3 nätter. Det är ljummet ute och nästan lite varmt. Luca som är värd för boendet har meddelat oss att gå in vid grinden till Chasna 2.

Här har vi gått genom de låsta grindarna till lägenheten

Det var drygt 7 kilometer på småvägar till boendet och Luca tar emot och visar oss till lägenheten. Den är ju betald sedan länge och vi får nycklarna. Det blev omgående dusch och sedan till en närbelägen restaurang som Luca rekommenderar.

Nu blir det gott med mat

El Botijo, med kanarisk mat. Det var fullt så vi fick vänta en stund på bord. Sedan var det tidigt i säng.

————————————————–

2019-11-04 Måndag

Det är mulet och omkring +20 på morgonen då vi vid niotiden går mot restaurangområdet för att äta frukost. Hittar en liten trottoarservering, Sweet Frank’s Coffee Shop. Vi beställer varsin engelsk frukost med amerikanskt kaffe. Vid 10:30 promenerar vi ner till den klippiga badplatsen. Har ju stora kameran med.

Halsbandsparakiter utanför ingången till lägenheten

Halsbandsparakiter och turkduvor ses utanför lägenheten. Vid badplatsen satt vi på en bänk då en kanariepiplärka kom nära. Enstaka medelhavstrutar flög efter stranden.

Nedanför klipporna en stenig strand

Svarta lavastenar och klippor

Utsikt från kullen där vi vände

Invid stranden ligger en hög kulle, Mirador de Montaña Amarilla, som vi tänkte gå upp till toppen. Det var brant och halt berg så vi vände när vi var nästan uppe. Väl nere igen kom en tornfalk och födosöke. Vid 12:30 tiden återvände vi till rummet och gör lunch, det blev tomater och fetaost. Kanarisk gransångare sjöng utanför lägenheten. Sedan återvände vi till badplatsen och nu är vi utrustade för bad. Vassa stenar och en brant stege ner till det kristallklara vattnet som höll väl +20 ungefär. Långa dyningar men inga vågor.

Sweet Frank’s Coffee Shop

Efter doppet går vi till Frank’s Coffee Shop och tar varsin kaffe med banankaka som delades. Sedan blev det vila och dusch innan vi promenerar till fiskrestaurangen Restaurante La Marina.

Hamnen i fint kvällsljus

Vi satt intill strandpromenaden

Grillad fisktallrik blev det

Det var 2,4 kilometers promenad till Hamnen och vi hittade restaurangen lätt. Beställde grillad fisk med varsin räka och musslor med kanarisk potatis. Det var mycket gott och kostade drygt 40€ med öl och lite vitt till Birgitta. Promenaden tillbaka i mörkret gick bra.

———————————————

2019-11-05 Tisdag

Sol och klar himmel på morgonen. Frukost på Sweet Frank’s Coffee Shop igen och sedan en promenad efter stranden söderut. Strandpromenaden är av varierande kvalité, förbi ödetomter till lyxiga lägenhetshotell hela tiden högt över den klippiga stranden. En småspov står i en liten vattensamling och tre ex roskarl sprang på klipporna.

Långt bort skymtar vi hamnen där vi var igår

Vi såg hamnen på avstånd där vi besökte fiskrestaurangen i går.

I den vita byggnaden på baksidan ligger vår lägenhet

Gick samma väg tillbaka och vid 12:30-tiden är vi tillbaka i lägenheten och gör lunch. Det blev tomater och fetaost igen. Sedan tar vi oss ner till den steniga stranden och tar ett dopp i det klara vattnet. Högre vågor idag. Sol och +25 men mulet in över ön. Vid 15-tiden promenerar vi till Frank’s Coffee Shop igen för en kaffe. Dom hade ingen kaka till idag utan allt var slut så jag köpte några munkar i affären intill. Men se det gick inte att äta medhavd mat och servitrisen blev riktigt otrevlig. Nåja vi behöver ju inte störa dom fler gånger. Efter vila och dusch så åt vi middag på El Botijo igen. Nästan fullt nu också. Vi beställer fisk och får in två jätteportioner.

—————————————–

2019-11-06 Onsdag

Vi lämnar vår lägenhet Amarilla Sun i Costa del Siencio strax efter 09:00 och kör mot den högt belägna byn Vilaflor på 1400 m.ö.h. Det är blåsigt och sol då vi lämnar kustlandet. Ju högre upp vi kom så blev det molnigt och fuktigt i luften med sämre sikt. Det är ju en mycket smal och krokig väg upp men bra beläggning. Det är dryga 20 km och vi siktar på pensionat German som fått hyggliga resensioner.

Kör in i byn Vilaflor

Vi följer ju navigatorn som visar läget på en sidogata som var enkelriktad vilket får till följd att vi kör förbi utan att se den obetydliga skylten.

Ingången till pensionat German

Hittar pensionatet och det finns ledigt rum för 50€ som vi inspekterar. Det är ett litet rum några smala trappor upp och en stor altan med utsikt mot bergen. Nu var det ju kyligt omkring +13 så det blev inte aktuellt att sitta ute. Vi åt en lätt lunch på omelett i pensionatets enkla servering. Klockan blir nästan 13:00 då vi kör upp till ett populärt camping och rastplatsområde där blå bofink, endemisk för Teneriffa, skall vara lätt att se. Det är 10 kilometer dit på slingrande väg genom tallskog.

Picnic arean Las Lajas på 2000 m.ö.h

Det är dimmigt men då vi kommer upp över 2000 m.ö.h så skiner solen för fullt och det är helt lugnt. Det är ganska mycket folk på rastplatsen och många grillar.

Gles tallskog i området

Vid denna vattenkran kom den blå bofinken och drack vatten

Vi hör omgående kanariesiskan och ser flera flockar dra omkring i tallkronorna. En större hackspett av rasen canarencis trummar för fullt. De var de enda fåglar vi såg under promenaden runt området. Vi åt lite frukt till lunch och gör en ny runda förbi några fasta grillplatser med vattenkran. Plötsligt ser jag en blå bofinkshona dricka vid en vattenkran och strax kom hanen också.

Hanen blå bofink höll till nära vattenkranen

Fin OBS och dom höll sedan till i tallarna intill. Härligt med en ny lifers. Vid 15-tiden kör vi nerför och nu var det riktigt tät dimma bitvis. Vi kunde parkera bilen på gatan utanför pensionatet. Går sedan till en närbelägen restaurang och tar varsin kaffe i baren och fortsatte promenaden genom Vilaflor på smala gator till det centrala torget med utsikt mot havet.

Utsikt över Vilaflor

Torget i Vilaflor

Vid 18-tiden återvände vi till restaurangen, El Sombretio, och äter middag. Det var kyligt på rummet så vi plockade fram extra filtar.

—————————————

2019-11-07 Torsdag

Klar och lite kyligt på morgonen då vi går till pensionatet enkla matsal. Vi har ju beställt frukost till klockan åtta. Jodå den äldre herren som visade oss rummet väntar på oss. Dom pratar ju bara spanska här så det kan bli lite knepigt. Kaffe americano serveras tillsammans med en bit franskbröd. Jag betalar sedan 50€ för rummet och frukosten fick ingå. Vi lämnar så pension German och kör mot Teide. Det blev samma väg upp förbi Los Lajas som i går. Nu var det helt klart hela tiden med fantastisk utsikt över nejden. När vi kom drygt 2100 m.ö.h upphörde tallskogen och det blev helt tomt på vegetation.

Utsikt mot Teide

Vi följer skyltarna mot Teide som vi ju snart ser på långt håll. Framme vid kabinbana 09:30 och det är ganska fullt på parkeringen efter vägen upp.

Parkeringen var i stort sett full

Cabinbanan upp

Vi köper biljett á 28€/per person och kommer snabbt fram till gondolen som för oss upp till 3500 m nivån där kabin banan slutar.

Sista biten upp till toppen

För att gå sista biten upp till toppen fodras särskilt tillstånd och det får vi ta en annan gång. Det är ju helt klart med fantastisk utsikt över omgivningen.

Det blåste kallt som tusan

Det blåser en kall vind över det karja landskapet.

Man kunde gå en stig ovanför kabinbanestationen

Bara lavastenar

Vi går en kort promenad på stigen runt kabinstationen och efter 45 minuter tar vi kabinen ner igen.Det är fullt på parkeringen då vi lämnar och kör mot Los Realejos där jag sett ut ett hyggligt hotell centralt.

Lavaklippor efter vägen

Det är slingrande väg ner genom tallskogen och sedan över uppodlad sluttning. Hotel Rural Bentor visade sig ligga trångt till mitt i staden och omöjligt att parkera utanför. Vi äter lunch på en trevlig restaurang och fortsätter sedan till Hotel Panomaric Garden som har rum med hyggliga priser. Vi hittar hotellet lätt och här fanns bra parkering utanför. Jodå det fanns rum med frukost för 55€ så vi beställer för två nätter.

Hotel Panomaric Garden

Rummet var på 11:e våningen med havsutsikt och två balkonger.

Utsikten från hotellets balkong

Det blåste kallt så det blev inget av att sitta ute. Birgittas handväska har gått sönder så vi kör till ett köpcentrum, El Trompo, c:a 11 kilometer österut. Birgitta köper väska och vi fikar innan vi återvände till vårt hotell. Det servers middag, buffé, på hotellet klockan 19:00 för 8€/ per person så vi provar på det. Det var riktigt bra och vin ingick. Så slutar denna dag.

—————————————

Fredag 2019-11-08

Efter frukosten kör vi en runda till några skådarlokaler för att kolla efter de två endemiska duvorna. Stannar först vid en utsiktsplats, Mirador la Grimora, som var liten och intill stora vägen. Ingen fågel sågs så vi fortsatte två kilometer till Barranco Ruiz Picnic Area. Ett antal tamduvor håller till här och några kanariegransångare.

Picnic Area intill den gamla bron över dalgångenEn stig upp i dalgången börjar här. Vi går uppför branta trappor en bit.

Utsikten från Barranco del Ruiz

Det är sol och klar himmel. Vi fortsätter upp till Barranco del Ruiz som är en utsiktsplats på 500 m.ö.h. Ser kanariesiska som sjunger för fullt. Äter frukt till lunch och fortsätter sedan till Miandor del Lance varifrån det är otrolig utsikt över dalen och staden Los Realejos.

Staty vid Mirador del Lance

Vårt hotell ses också på långt håll. Inga fåglar syns dock. Vi kör tillbaka till hotellet och vilar lite. Vid 15-tiden går vi en promenad till närliggande kvarter och tar varsin kaffe med munk på ett litet café. Köper lite frukt i en lokal affär. Det blåste kraftigt så vi återvände snart till hotellet igen. Vi åt middag på hotellets restaurang igen.

————————————–

2019-11-09 Lördag

Efter frukosten gör vi ett nytt försök på de endemiska duvorna.

På väg förbi några hus ner i dalen

Jag har fått koordinater på en lokal från vår Cubavän, Mårten. Den ligger helt nära utsiktsplatsen Mirador del Lance där vi var igår. Det har regnat på morgonen och är lite kyligt i luften. Det är omkring 8 km dit genom Los Realejos. Vi parkerar invid utsiktsplatsen och följder en stig som går ner i dalen.

Här börjar stigen

Ett 50-tal tamduvor sitter på en elledning. Inga spår efter några andra duvor ses. Koltrast, kanariegransångare, kanariesiska och koboltmes ses. Det småregnar och efter halvannan timma ger vi upp.

Stranden i byn

Vi kör till en liten by västerut, Garachico, som skall vara pittoresk. Det är fullt med turister och trångt att parkera. Hittade en plats till slut invid turistbyrån.

Fisksoppa till lunch med utsikt från restaurangen

Går mot centrum och stannar vid en restaurang där vi åt fisksoppa till lunch. En regnskur med kraftig blåst kom in från havet.

Turkduva höll till på torget

Fortsatte till torget vid kyrkan där det var planteringar. Fortsätter till Cafeteria Geisha där vi tar varsin kaffe. Regnet upphör och vi knallade tillbaka till bilen.

Skulpturer vid stranden av en japansk konstnär
Man måste bara stå i öppning

Vid stranden finns två skulpturer gjorda av en japan. Vid 15-tiden kör vi tillbaka till hotellet och tar det lugnt på rummet. Middag igen på hotellet.

———————————

2019-11-10 Söndag

Ja vi gör ett åter igen ett försök på lokalen intill Mirador de Lance på de endemiska duvorna. Efter en tidig frukost är vi på plats vid niotiden. Det är klart men blåsigt.

Utsikt ner i dalen där vi letar duvor

Efter stigen ner i dalen kom en tornfalk ganska nära. Flocken med tamduvor är kvar men inga andra duvor ses. En rödhake visade sig snabbt. Vi ger snart upp och kör mot orten Icon de los Vinos där det berömda drakblods trädet står. Det var 17 km dit på slingriga vägar. Det var helt fullt på gatuparkeringarna så vi fick köra in i ett parkeringsgarage.

Vi såg drakbodsträdet bra från utsidan

Drakblods trädet sågs bra från utsidan så vi betalade inte något inträde.

Lite fika blev det

Tog varsin kaffe invid souvernirbutiken och går sedan en runda uppför de branta gatorna.

Branta smala gator var det i byn

Ytterligare ett drakblods träd fanns några kvarter upp.

Ännu ett drakbodsträd några kvarter upp

Vid tolvtiden hämtar vi bilen ur garaget, 2:50€ kostade parkeringen. Vi återvände till hotellet och vilar.

Vägen genom vägtunneln till hotellet

Vid 15-tiden går vi en promenad ner mot havet. Dit var det längre än man kunde tro. Lägenhetshotellen ligger på den branta klippan ända ner mot vattnet.
Sedan blev det middag på hotellets restaurang igen för 8€/per person.

————————————–

2019-11-11 Måndag

Vi lämnar Hotel Panomaric Garden vid 09:00 tiden efter en sista frukost på det utmärkta hotellet. Vi kör ju mot Playa de Las Amèricas via Buenavista del Norte.

Utsikt från den smala vägen

Här börjar den smala och krokiga vägen över bergen till Masca. En gammal by i bergen känd från gulachernas tid.

Utsikt över Masca
Smalt och backigt i den trånga dalen

Framme straxt före 11:00 och det är redan fullt på den trånga parkeringen längs vägen. Efter lite väntan tar vi en plats som blev ledig. Går en sväng i byn som ligger i en brant sluttning.

Fin utsikt från fikabordet

Tar varsin kaffe på Restaurant La Fuente, Masca. Det är lugnt i byn men blåser kraftigt högre upp.

Gick ju en sväng ner i byn Masca

Vi lämnar Masca vid tolvtiden och fortsätter till Playa de Las Amèricas. Hittar huset El Dorado, som är ett lägenhetshotell på 10 våningar. Helt omöjligt att parkera på gatan då det är helt fullt. Kör runt några varv då en plats blev ledig utanför restaurangen,
Spice of India, där vi stannar och äter lunch. Promenerar sedan till boendet och ringer receptionen. En man kom snart med nycklar. Parkeringen var in på gården och det krånglade med bommen som inte ville gå upp.

Utsikt från vår balkong över Las Amèricas

Det ordnar sig och vårt rum låg på nionde våningen. Vi promenerade sedan till hamnen för att skaffa biljetter för färjan till La Gomera och La Palma. Det var 2,5 km att gå. Köper alla biljetter och betalar totalt 208€ totalt. Till La Gomera på Onsdag 08:45 och öppna biljetter till La Palma och tillbaka till Teneriffa. På promenaden tillbaka ses 5 ex nandayparakiter väsnas i ett par palmer. Vi äter sedan middag på en indisk restaurang, Bollywood Tandori.

——————————–

2019-11-12 Tisdag

Då vi vid halvtiotiden går för att äta frukost tar jag stora kameraan med. Vi tänker ju kolla efter nandayparakierna och går förbi där dom sågs i går kväll. Det var helt tyst så vi gör en runda runt några kvarter innan vi sätter oss på ett café och beställer engelsk frukost. Plötsligt hör jag parakiterna komma flygandes och två av dom satte sig på en skorsten uppe på ett tak. Jag satt vid bordet och fotograferade dom, visserligen på långt håll. Plötsligt kom en senegalpapegoja och satte sig på skorstenen intill. Det blev bild på två arter från frukostbordet. Vi gick sedan lite närmare och satt på en soffa för att få bättre bilder. Nandayparakiterna hölls på skorstenen en bra stund. En äldre ungdom kom på rullbräda och såg min kamera. Han ville bli fotad då han åkte på den. Trevlig kille från Argentina, så jag tog några bilder som jag senare sände till hans e-post. Hans namn var Nelson. Återvänder till lägenheten och hämtar badkläder. Går sedan ner till närmaste stranden. Där gick höga vågor och folk surfade. Svarta lavaklippor så vi går efter strandpromenaden mot hamnen och sandstranden vi såg i går. Fullt på alla solstolar så vi hålls på gräsmattan i skuggan invid promenadvägen. Fick ju gå en bit till stranden för att doppa sig. 10 ex roskarl höll till bland badgästerna. Vid 15-tiden promenerar vi tillbaka till lägenheten. Det var nu varmt typ +25. Handlar lite och vilar sedan. Det blev middag på en närbelägen restaurang.

————————————

2019-11-13 Onsdag

I dag tar vi färjan till La Gomera. Vi är uppe klockan sex och äter frukost på rummet, sandwich och kaffe. Checkar ut 07:30 och kör de 2,5 kilometerna till hamnen. Vi var tidigt ute och det var bara 4 bilar före oss i kön. Vi åker med Armas stora färja som avgår 08:45. Den avgår på utsatt tid. Vi går högst upp och står ute då det skall vara bra skådning av havsfågel under överfarten. Ser dock bara medelhavstrutar och ett par petreller som blev obestämda. Det blåste ganska bra. 1 tim och tjugo minuter tog överfarten och vi kör sakta genom Playa de Santiago och följer GM-3 mot Casa Alpaca i Hermigua där vi bokat två nätter. Smal och kurvig väg som går mest uppför. Vi är ju tidigt ute så vi tar in på väg GM-2 mot El Cedro. Vägen ner mot El Cedro var mycket smal så först trodde vi att man inte kunde åka med bil där. Det är brant ner och efter drygt 3 kilometer kommer vi till byn El Cedro som består av några hus och en restaurang. Populärt området att vandra i. Vid parkeringen ses ett 30-tal tamduvor. Vi går till restaurangen och sitter ute och tar varsin kaffe med baugett. Plötsligt ses en lagerduva flyga och sätter sig på en elledning på långt håll. Det blev bara en dålig bild på det långa avståndet. Det är molnigt och lite blåsigt. Vi går sedan en liten stig tillbaka till parkeringen och i slänten ser vi kanariegransångare och bofink. En forsärla och koltrast ses också. Kör sedan den smala. Vägen upp genom lagerskogen och mot Casa Alpaca som låg högt i en sluttning. Man når en trång parkeringen efter smala gator branta gator. Blir tilldelade ett rum och jag betalar 100€ för två nätter. Det var ett litet rum där toan rann och sängen saknade ett ben så den vickade då man satt på ena sidan. Vi klagade och fick byta till ett större rum som var mera som en lägenhet. Det var kyligt inomhus och kallt på golven. Fin utsikt över dalen dock men det blåste kallt. Vi går en promenad i närheten och hittar restaurangen dit vi går och äter middag senare.

———————————–

2019-11-14 Torsdag

Kyligt och låga moln samt blåst denna morgon då vi kör till Bar La Carbornera efter GM-1 dryga 5 kilometer från vårt boende. Här skall det vara bra skådning från utsiktsplatsen intill. Själva baren är nerlagd sedan länge och parkeringen avstängd så man måste stå med bilen efter vägen. Här var det lä för blåsten. Ser en koboltmes och några kanariegransångare som åt på ett kaktusfikon. Fin utsikt över dalen men inga duvor passerade. Efter 45 min fortsätter vi upp efter väg CV-14 som vi körde igår. Det blev snabbt dimma och blåst så vi stannar inte vid utsiktsplatserna. Tar sedan den smala vägen Ctra. Laguna Grande mot NP:ens besökskontor. Vägen går genom en disig lagerskog. Stannar vid restaurangen Juegos del Bodas och fotar några kanariesiskor. Fortsätter till Agulo där vi stannar och tar varsin kaffe på restaurang Lila. Härifrån ser man restaurangen med glasgolvet, Mirador de Abrante 300 m upp efter bergväggen. Vi går en promenad genom en del av Agulo innan vi kör upp till Mirador de Abrante. Det var 10 kilometer efter landsväg dit och vi passerar NP:ens kontoret igen. Kommer in på en mycket smal väg som leder till restaurangen. Helt fantastiskt utsikt över Agulo, havet och restaurangen. En kanariepiplärka hoppade på marken i den lilla planteringen utanför restaurangen. Det var fullt i restaurangen men man fick gå in i rummet med glasgolvet vilket var en häftig upplevelse. På vägen tillbaka till NP:ens kontor stannar vi i en tallskog och kollar efter kungsfågel. Vi såg inga utan kör mot vårt boende på Casa Alpaca. Stannar i Hermigula och tankar samt besöker en Sparbutik. Tar det lugnt och vid 19-tiden går vi nerför backen till den lokala restaurangen och äter middag.

—————————–

2019-11-15 Fredag

Vi lämnar Casa Alpaca vid halvtiotiden och kör mot Valle Gran Rey. Har ju bokat tre nätter där på Pension Candelaria via deras hemsida då det var utsålt på Booking.com. Vi kör vägen via Agulo och följer GM-1 Förbi Vallehermosa. Bra väg men mycket trångt genom byn. Vi stannar vid Ermitia de San Isidro Labrador. Parkerar vid stora vägen och går en stensatt väg omkring 200 meter nerför. Det har regnat och är halt på plattorna. Det är en stor öppen plats med en liten kyrka mitt på öppningen. Ser en bofink men inga duvor. Populärt turistmål och många kommer ner till en källa där vattnet skall vara hälsosamt och fyller på vattenflaskor. Efter 45 minuter går vi tillbaka precis när det börjar regna ganska kraftigt. Vi kör nu ner till Valle Gran Rey och letar upp Pension Candelaria som ligger upp i sluttningen efter en gågata. Framme 12:30 och träffar på Carol som jag haft mejlkontakt med. Hon säger att eftersom jag inte lämnat mitt kontokortsnummer har hon inte kunnat hålla rummet utan hyrt ut det till andra. Det finns inga flera rum. Vi går till en restaurang och tar lunch. Vid bordet intill sitter fyra svenskar som Birgitta talar med. En av dom rekommenderar Hotel Bar Sonia i orten Chipude. Jag kollar snabbt och det var 5 km dit fågelvägen. Jag tänkte att det ligger upp i dalen en bit så jag ringer och bokar 3 nätter där. När jag lägger in det i navigation så är bilvägen dit 24 kilometer. Det bar iväg uppför på smala vägar och Chipude låg på 1400 m.ö.h. Det blåste kraftigt och var bara +12 då vi bär in väskorna till receptionen. Vi bokade nu bara en natt då det var så kallt. Rummet var bra men kallt speciellt på golvet. Fick ha sandalerna på. Ett oljeelement fanns på rummet som vi slog på. Middag på hotellet klockan 19:00 och mycket bra mat. Kollade sedan boende i Valle Gran Rey på Booking.com och nu fanns det plötsligt ledigt rum på Pension Candelaria så jag bokade två nätter, lördag till måndag.

———————————-

2019-11-16 Lördag

Det är blåsigt och dimma över Taffelberget strax utanför Chipude då vi checkar ut vid niotiden från Hotel Bar Sonia och betalade 48€ för rummet. Det var bara +9 grader när vi kör mot La Laguna Grande c:a 17 km bort efter GM-2. Ett stort picknick område där det skall vara bra skådning. Många bilar på parkeringen då vi kommer. Det är klart men blåser friskt. Går en stig till en utsiktsplats med sikt över en dal. Det passerade två duvor med lite mellanrum i hög fart så ingen bestämning hann göras. Det var troligen kanarieduvor. Ser annars bara en koltrast och hör kanariesiskor. Går sedan ett varv runt den stora öppna picknick området. Det blåste liksom från alla håll. En bofink visade dig snabbt liksom siskorna. Vi fortsätter nu mot Valle Gran Rey. Parkerar i närheten av Pension Candelaria vid 13-tiden. Ringer och hör om rummet är klart, jodå det var bara att checka in. En plattsättare som jobbade i trappuppgången visar oss till rummet två trappor upp. Hämtar bilen och väskorna tas ur. Kör sedan till en allmän parkering och ställer bilen. Det är ett bra rum med en stor gemensam altan med utsikt mot hamnen. Det blåser även här men betydligt varmare +23 och lä på altanen. Vi går till samma restaurang som igår och tar fisksoppa till lunch idag också. Sen blev det en promenad i centrum och ut till hamnen. Tar det därefter lugnt på altanen. Det blev middag på Restaurant Tuio, som låg nära då vi inte ville gå så långt i blåsten.

—————————————-

2019-11-17 Söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: