Teneriffa resan del 2 La Gomera, La Palma, Teneriffa

2019-11-17 Söndag

Vi går en promenad på morgonen. Vid 08:30 tiden passerar vi förbi badplatsen och följer den dammiga vägen längs bergsväggen mot en liten grön oas som vi sett på avstånd. Det är lugnt och växlande molnighet, omkring +20. Efter vägen står ett antal rufsiga husbilar där det bor övervintrande hippis.

Lite ruffiga husbilar står efter vägen

Det är en frodig trädgård innanför höga murar med någon typ av boende.

Vägen var privat

Vi fortsätter efter en cementerad väg upp i en trång dal.

På väg ner igen

Någon odlar tropiska frukter enligt skyltar.

Några bodde uppe i den trånga dalen

Vi vänder vid en skylt om privat område. Vi ser den allmänt förekommande kanariegransångaren och kanariepiplärkan. 3,6,km på 1:36 tim blev promenaden. Sedan blev det frukost på altanen. Gör en kort utflykt till Sparaffären och handlar lite. Vid 13:30 tiden gör vi ännu en promenad nu efter strandpromenaden väster ut.

Många palmer efter promenaden

Mycket folk i rörelse. Vid en trädgård ser vi plötsligt 5 ex steglits.

Den sista Guancher ledaren står staty på stranden

Vi kom förbi Playa La Calera, en stor strand med fin svart sand. Passerar La Playa men där slutade strandpromenaden så vi vänder.

En småspov står bland stenarna. Tar varsin jouce på ett café innan vi går samma väg tillbaka. 4,5 km på 1:48 blev denna promenad. Klockan 16:00 går vi ner till närmaste badstrand och tar ett dopp.

Lite kyligt i vattnet men varmt i sanden

Klart men lite kyligt i vattnet med svart fin sand. Efter lite vila blir det sefoodpasta till middag på restaurangen vi intagit lunch på tidigare.

——————————–

2019-11-18 Måndag

Vi lämnar Pension Candelaria vid halv tio-tiden. Det är härligt väder på morgonen då vi släpar väskorna till gatan och jag hämtar bilen från den allmänna parkeringen. Vi skall ju San Sebastian de la Gomera i dag.

Vattenmagasinet innehöll bara några sothöns

Kör via visitorcenter på norra delen för att skåda vid vattenmagasinet, Embalse de Agulo, inte långt från Mirador de Abrante.

Fantastisk utsikt ända till Teide på Teneriffa

Kör ner till Las Casas de Corro och parkerar i närheten. Ser sothöns i dammen och en sammetshätta i slänten samt de talrika kanariegransångarna.

En hane sammetshätta i motljuset

Går in i ett bestånd med tallar och lockar på kungsfågel men inget hörs. En tornfalk jagar i slänten. Efter halvannan timma fortsätter vi via Agulo till San Sebastian och lägenheten Ninas, på Calle de la Nina som var en trång gränd uppför en smal trappa och mycket centralt.

Calle de la Nina visade sig vara en trång gränd

Först åker vi till Armas kontor och kollar tidtabellen för färjan till La Palma. Endast en avgång om dagen och på vardagarna sent, 20:15. Så vi får ju ta avgången i morgon, onsdag 20:15. Framme vid 13-tiden och ringde till värden som kom ganska omgående och visade oss till boendet.

Värden kom och visade oss den smala gränden

Städerskan höll på för fullt så vi ställer in väskorna samt får nycklarna. Går sedan en sväng upp till en utsiktsplats.

Utsikt över Playa de la San Sebastian

Fin vy över Playa de la San Sebastian. Det var knappt några som badade i denna centralt belägna badplats. Vi äter lunch på ett gatucafè, spansk omelett som bestod mest av potatis. Lite knepig lägenhet med direkt ingång från gatan till köket och inga fönster.

Trappan var lång och smal

Här kom man direkt in i köket

Strax efter 14:00 intog vi lägenheten och gör lite kaffe.

Kom förbi en kyrka

Går sedan en promenad genom centrum och åter till rummet för lite vila. Middag på en närbelägen restaurang, friterad kyckling.

————————————-

2019-11-19 Tisdag

Vi har ju hela dagen på oss då färjan inte går föränn 20:15. Vi får ha lägenheten till 16:00. Det är härligt väder på förmiddagen då vi vid niotiden går en promenad ner till Playa de San Sebastian för att skåda.

Vi går en skådartur på morgonen

En flock med spansk sparv flög in i ett träd med stora löv.

Hane spansk sparv

Går så att det blir medljus och ser då en hane glasögonsångare födosöka i buskarna under trädet.

En hane glasögonsångare födosöke

Fortsätter efter stranden och det är många tamduvor och några turkduvor som håller till i palmerna. Några trutar står på en sten och några personer badar. På återvägen ses en kanariepiplärka.

Vi satt på en bänk i parken och kollar på folk

Vi sitter sedan på en bänk i parken och kollar då en sparvhök passerar snabbt över. Återvänder till lägenheten och vilar. Vi lämnar Ninas boende 14:00 för att åka och skåda. Jag bär ner väskorna och råkar slå igen dörren med nyckeln och min väska inne i rummet. Fick ringa till kontaktpersonen och han kom först om en dryg timma och öppnade. Vi kör efter väg CV-1 upp i en trång dal till några kraftverksdammar.

Utsikt över kraftverksdammen

Några sothöns ses. Fortsätter till en damm högre upp och nu ser vi rörhöna.

Hona svart rödstjärt höll till i sluttningen

En hona svart rödstjärt håller till nere i slänten. Vid 17-tiden är vi tillbaka i San Sebastian och går till Restaurant Agando där vi äter middag för 28€. Vi hade inte bråttom så klockan 19 ungefär kör vi och tankar och sedan till färjan. Det var inte lätt att hitta då området är stort och ingen riktig hänvisning. Efter några felkörningar hittar vi rätt och färjan kom in till kajen. Lite försenade kom vi iväg. Det var inte mycket folk på färjan. Ganska precis 3 timmar tog resan och 23:20 kör vi av färjan i Santa Cruz de la Palma. Det var drygt 2,5 km till Apartamento Arena. Vi ringde och en kvinna kommer och visar oss till lägenheten som var stor, 4 rum och kök två trappor upp. Det gick bra att parkera utanför. Skönt att vara framme efter en lång dag.

——————————–

2019-11-20 Onsdag

Fin morgon i Santa Cruz de la Palma. Vi skall ordna med färjebiljetterna tillbaka till Teneriffa och åker ner mot hamnen vid niotiden för att boka om vår öppna biljett vid Armas kontor. Det var inte lätt att hitta in på hamnområdet.

Svårt att hitta i hamnen

Efter att vi frågat i en affär efter Armas kontor fick vi det utpekat och ser byggnaden långt ut på piren. Man måste åka en lång omväg på dryga kilometern och vi kör naturligtvis fel först. Så småningom hittar vi vägen och kunde boka biljetten till söndag 24/11. Enda dagen med vettig avgångstid 13:30. Alla andra dagar går färjan 04:00.

Efter väg LP-1 mot los Tilos

Vid 10-tiden kunde vi köra norrut efter LP-1 mot Los Tilos som är ett picknick område i lagerskog och där duvorna skall kunna ses. Drygt 24 kilometer dit.

Svårt att parkera vid turistcentret

Det var redan fullt med folk där när vi kom fram vid 11-tiden och svårt att parkera. Kommunen jobbade dessutom på området med cementblandare, bensindrivet elverk och grävmaskin, ett jävla väsen alltså. Helt tomt på fåglar runt besökscentrat.

En brant stig leder upp till utsiktsplatsen

Efter en brant stig upp till en utsiktsplats, Mirador de Las Barandas, skall det vara bra skådning. En stor grupp tyskar drog iväg före oss på stigen upp genom lagerbladsskogen. Det börjar straxt regna och Birgitta vände snart. Jag fortsatte de 1,5 km till utsiktsplatsen där det var dimma och regn.

Bofink, hane palmae

Bofink, hona palmae

Ingen utsikt ner i dalen alltså. En bofink hane och hona av underarten palmae, som bara finns på La Palma, poserade fint på räcket. Inga duvor sågs. Knallar ner i lätt regn. Vi kör nu mot den mest välkända skådarlokalen på La Palma, Laguna de Barlovento, en bevattningsdamm dit det var 10 kilometer efter landsväg.

Efter vägen mot Laguna

Stannar först i La Cuesta och tar varsin kaffe med sandwich på ett café. Navigation lurade snart in oss på en genväg som var det brantaste och smalaste uppför vi någonsin upplevt. Uppskattade stigningen till över 20%. När vi kommer fram så är det dimma och kall blåst. Ett högt staket runt hela dammen plus sly så inget kunde ses av vattnet. Runt dammen är det ett stort picknick område.

Säkert över ett hundra myskankor i området

Vi gick en sväng i dimman. Säkert 100 myskankor som höll till där och koltrastar sjöng för fullt samt några tamduvor var allt i fågelväg vi såg. Återvänder till vårt boende i Santa Cruz de la Palma. I palmerna utanför hölls koltrast och kanariesiskor.

Vi bor i det gröna huset på andra våningen

Julskärna vid vår gata

Gammalt hus efter gatan mot centrum

Vi promenerade ner till det närbelägna centrat och handlar lite i en Sparbutik. Åter till centrum och en restaurang nära kusten efter genomfartsleden där vi äter middag.

———————————–

2019-11-21 Torsdag

Vi lämnar Apartamento Arenas lägenhet vid niotiden och kör söderut efter väg LP-2 mot Centro de Visitates Volcàn San Antonio. Det är klart väder och nästan ingen blåst.

Hänvisar till vulkan centret

Framme vid tiotiden och betalar 5€/per person i inträde inkl parkering.

Stigen till toppen. Kratern till vänster

Efter information i centret går man en gångväg upp efter kraterkanten.

Nästan uppe med härlig utsikt över nejden

Det var inte långt utan tog bara 15 minuter att nå toppen. Fin utsikt över kratern och söderut mot saltdammarna.

Högst upp på omkring 700 m.ö.h

Det blåste ganska friskt från havet. Efter promenaden tar vi en fika i centrets restaurang. Kör sedan ner till Faro de Fuenclariente. Det är drygt 600 meters höjdskillnad ner till havet.

Gamla och nya fyren

Parkerar intill den nya fyren och går en promenadväg till restaurangen som ligger invid saltdammarna.

Saltdammarna där en del vadarfåglar rastar

Här har man utvunnit salt ur havsvattnet i många år. En del vadarfåglar samlas kring några lämpliga bassänger. Vi går promenadvägen runt dammarna och ser ett tjugotal roskarlar, några kärr- och spovsnäppor. En större strandpipare liksom några medelhavstrutar ses. En sädes- och Forsärla, ses också liksom en kanariepiplärka.

Omgivning med bara lavastenar och utsikt upp mot vulkanen

Äter sedan lunch vid restaurangen i härligt solsken. Det börjar mulna på då vi kör mot vårt boende, La Palma Hostel Pension Central som ligger centralt i Fuenclariente.

Vårt boende i vita huset

Framme 15:00 och hittar det lätt samt ringer kontaktpersonen som öppnar dörren direkt då vi parkerat utanför. Nu är det riktigt dimmigt och regnar. Bara +10 ungefär. Checkar in och betalar 30€ för en natt. Värden talar om att söker vi värme så är vi på fel plats. Normalt med dimma denna årstid här. Ganska litet rum med stor altan. Nu regnar det och inomhus är det kyligt.

Dimma och regn över staden

Vi får ta på täckjackorna. Vi blir inne resten av eftermiddagen och äter middag på rummet. Frukt och hårt bröd. Tar på dubbla filtar och täcke så går det Bra att sova.

——————————————-

2019-11-22 Fredag

Vi lämnar La Palma Hostel vid åttatiden. Nu är det växlande molnighet och bra sikt.

Nu var det bra sikt från vår terrassen

Vi kör nu mot högsta toppen på La Palma, Roque de los Muchachos, 2430 m.ö.h och man kan köra bil ända upp. Det är drygt 60 kilometer dit efter vägen. Följer LP-2 förbi Santa Cruz de la Palma och tar sedan väg LP-4 som går ända fram till observationsområdet med anläggningar för stjärnskådning.

Vi passerar Santa Cruz de la Palma

Brant väg upp genom tallskogen

Det är bra väg hela tiden om än kurvig och tidvis mycket brant uppför.

Passar några enorma spegelteleskop

Vi är framme vid niotiden och det är redan flera bilar på den lilla parkeringen högst upp.

Högst uppe vid monument Roque de los Muchachos

Fantastisk utsikt över nejden. Det är sol och frisk kylig vind på toppen.

Absoluta toppen bestod av några spretiga klippor

Vi går en liten stig runt den klippiga absoluta toppen med branta dalar runtom.

Utsikt in mot ön

Utsikt mot havet

Hade hoppats på att få se alpkråka som skall finnas här uppe. Men icke en enda bara en korp som flög fram och tillbaka. Vi stannar sedan vid de stora spegelteleskopen en bit ner. Kör också upp ännu en gång på jakt efter alpkråkan men bara korpen visar sig.

Bananodling på terrasser efter vägen LP-1

Kör sedan mot Santa Cruz de la Palma efter den norra kustvägen. Mycket brant utför slänten till Stora vägen LP-1. Vid tolvtiden stannade vi vid en restaurang men bara spansktalande personal och gäster så vi for vidare mot vårt boende söder om Santa Cruz i turistområdet Los Cancajos. Här är det hotell och lägenhetshotell för turister.

Bokat två nätter på Apartamento los Rosales

Vi har bokat två nätter på Apartamento los Rosales. Snabb incheckning i receptionen och bra rum med stor balkong.

Gick en promenad efter den klippiga kusten

Vi går en promenad efter den klippiga kusten bort till badplatsen som är ganska kort mellan klipporna med helt svart sand.

Utsikt från vår altan

Det var växlande molnighet och omkring + 21 grader. Middag på restaurangen la Habana, grillad tunafisk med kanarienpotatis och en halvliter vitt för 28€.

———————————–

2019-11-23 Lördag

Tidig väckning denna morgon då vi gör ett nytt försök att se någon av kanarieduvorna i Los Tidos. Det är sol och helt klart då vi halv åtta kör LP-1:an norrut genom Santa Cruz de la Palma.

Några duvor flög högt upp i sluttningen

Framme vid Los Tilos ungefär 08:15 och nu är vi först på plan och inga arbetare som stör. Ser några duvor flyga högt upp i sluttningen så jag provar med att spela upp ljud.

Jag spelar upp ljudet och nästan omedelbart kom en duva och satte sig i ett träd

Nästan omedelbart kom en duva och satte sig i ett träd fullt synlig.

Kanarieduvan satt på en grov gren i dåligt ljus

Det är skugga och dåligt ljus men det blev bild på en kanarieduva innan den försvann in bland de täta bladen. Vi hör ju hur den kurrar och snart sågs två duvor flyga bland grenarna.

Restaurangen öppnade inte förrän vi åkte därifrån

Vi går runt området men de enda fåglar som visar sig är bofinken som är orädd och talrik.

Går upp efter stigen mot utsiktsplatsen i hopp om att se lagerduvan men den visade sig inte. En koltrast kom snabbt förbi.

Vi gick stigen upp i lagerskogen en kort bit

Det fyllde på med bilar och folk hela tiden och vid elvatiden ger vi oss och kör tillbaka till Las Rosales.

Vi promenerade till badplatsen

På eftermiddagen går vi till Playa de los Cancajos och badar.

Playa de los Cancajos

Det blåste rakt in mot badplatsen havet så vi fick gå i lä bakom en lavaklippa. Det var grov och fin svart sand blandat. Klart skönt vatten. Efter doppet tar vi varsin glass strut och knallar tillbaka.

Turkduva höll till runt dammen

Kommer förbi en liten damm med myskankor och turkduvor. Middag på La Habana i kväll igen.

————————————-

2019-11-24 Söndag

I dag reser vi tillbaka till Teneriffa. Tar det lugnt på morgonen och checkar ut från Los Rosales klockan 11:00. Det är sol och härligt väder. Lägger väskorna i bilen och går sedan en promenad till Playa de Cancajos där vi tar varsin kaffe med sandwich.

En man spelade Abba på sin harpa medans vi fikade

Klockan 12:00 kör vi mot hamnen i Santa Cruz de la Palma och ställer oss i kön till Armas färjan till Los Cristianos på Teneriffa.

Utsikt över hamnen och Santa Cruz de la Palma i väntan på färjan

Vi har ju bokat de sex sista nätterna i en lägenhet i Playa San Juan c:a två mil norr om Playa de Las Amèricas. Färjan avgår 10 minuter för sent. Ganska glest med passagerare så det är gott om plats.

Längst bak på färjan var det lä

Satt ute längst bak på färjan där det var lä och spanade efter sjöfågel. Såg inte en enda. Några flasknosdelfiner visade sig snabbt. Tre och en halvtimme tog resan och vi kör mot Playa San Juan och Apartamentos Carla som ligger centralt med havsutsikt. 351€ kostade 6 nätter.

Vi bor mitt i smeten på Apartamentos Carla

Svårt att hitta rätt väg då många gator är enkelriktade och omöjligt att hitta parkering en söndagskväll. Hittar boendet och ringer så en man kom och visar oss lägenheten. Parkerar på en betalparkering intill. Klockan blev ju ganska precis 18:00 då vi var installerade i lägenheten. Går till en närbelägen restaurang och äter middag.

———————————

2019-11-25 Måndag

Tar det lugnt på morgonen. Det är sol och härligt väder med +20 lite drygt.

Frukost på balkongen med havsutsikt

Efter frukosten på balkongen vid tiotiden går vi en promenad efter den långa strandpromenaden.

Klippiga strand norrut

Passerar badplatsen på väg söderut

Passerar en staty med utsikt över staden

Fem kilometer blev promenaden innan lunch

Först norrut och sedan tillbaka och fortsatte söderut. Vid tolvtiden stannar vi vid Kiosco Beach Bar, och tar varsin öl och calamarie till lunch för 15:50€. Sedan blev det vila på rummet och därefter kollar vi i hamnen.

Långa nät lagades

Några fiskebåtar i hamnen

Långa nät var det som lagades och i luften flög ladusvalor runt. Det blev ju middag på en närbelägen restaurang.

———————————

2019-11-26 Tisdag

Ganska tidig väckning då vi skall köra till Santa Cruz de Tenerife i dag. Vid åttatiden åker vi och det är ganska precis 10 mil dit efter TF-1 som i stort sett är motorväg hela vägen. Enormt mycket trafik.

Mycket trafik i staden och trånga gator

Det tar omkring 1,5 timmar att köra till Parque Garcia Sanabria, en stor parkanläggning mitt i staden. Det var omöjligt att parkera intill. Hittade ett parkeringshus i närheten.

Ingången till parken. Klockan består av julstjärnor

Framme vid tiotiden och tar varsin kaffe med krosiant på ett café vid ingången.

Fint ordnat i den stora parken

Halsbandsparakiter hörs på lång väg och de vanliga siskorna och gransångare ses liksom turkduvan. Tropiska växter av alla slag finns i parken. Efter en dryg timma tar vi oss till parkeringshuset och betalade 3,50€.

Promenerar till den spektakulära byggnaden

Fortsätter till Auditorio de Tenerife, som är det berömda konserthuset. Parkerar på en stor parkering en kilometer ifrån och promenerar till den spektakulära byggnaden.

Konsert och kongress huset

Solen skiner och det är riktigt varmt. Mycket folk i farten.

Gammal borg på vägen ut till konserthuset

Klockan blir 12:00 så vi tar lite lunch på restaurangen. Därefter kör vi till Pyramiderna i Güímar. Det är omkring 20 kilometer dit sista biten brant uppför från motorvägen.

Ingången till Pyramiderna i Güímar

Det kostade 18€ per person i inträde.

Precis innanför ingången

Stort område med parkanläggning och museer.

Thor Heyerdahl var här och gjorde utgrävningar i området. Det var väl inga riktiga pyramider, mera ett stort arkeologiskt område från Guanchernas tid.

Många blommor i området

Efter två timmar fortsätter vi tillbaka till Playa San Juan. Det blev vila och sedan middag på restaurang igen.

—————————–

2019-11-27 Onsdag

Tidig väckning igen då vi åker till Erjos vid åttatiden. Det är 24 kilometer dit och där ligger en liten rest av lagerskog. De båda endemiska duvorna skall kunna ses där.

Erjos är en liten by på drygt 1000 m.ö.h så det var bara +12 grader och klart väder då vi kommer fram.

Parkerar efter gatan

Parkerar på en liten gata och går vandringsleden mot Monte del Agua. Liten stig först men sedan kom vi upp på den gamla landsvägen dom går genom lagerskogen.

Utsikt ner i dalen

Kommer först till en plats med bra utsikt över dalen och ser ganska omgående kanarieduvor flyga längs sluttningen. Någon satt en kort stund i ett torrt träd dock på ganska långt håll. Bofink, kanariesiska, kanariegransångare och koltrast var talrika. En ormvråk flög över.

Här är stigen en gammal landsväg

Vi går efter den ganska breda och cementerade stigen till en utsiktsplats.

Lagerskogen växer i de branta sluttningarna

Det är kyligt i skuggan under lagerträden. Lockar på duvorna men bara kanarieduvan ses. Går tillbaka till slänten med bra utsikt ner i dalen då en lagerduva kom och satt en stund i torrakan på långt håll och dåligt ljus. Halv tolv återvände vi till bilen och kör till en liten restaurang, Bar Abreu, mitt i byn Erjos där vi tar varsin kaffe och smörgås med typ kebabkött på.

Bar Abreu mitt i Erjos

Kör tillbaka till Playa San Juan och vilar på rummet. Vid fyratiden går vi ner till stranden för att bada. Hittar ett par lediga solstolar. Det är ju lite grovt grus ner mot vattnet. Varmt i solen och i vattnet var det friskt. Middag på restaurangen La Bodeguita.

————————

2019-11-28 Torsdag

Vi åker till Erjos ännu en gång för att försöka se lagerduvan lite bättre och besöka Erjos ponds. Vi är på plats i Erjos där den breda stigen börjar redan klockan åtta. Det är klart och bara +9 grader.

Det var utsikt mot Teide

Går fram till sluttningen där vi såg duvorna i går. Jag går ner på en terrass för att komma lite närmare torrakorna där duvorna satt korta stunder. Spelar upp ljud och snart kom en kanarieduva och satt några minuter i det närmaste torra trädet. Ett flertal kanarieduvor flyger fram o tillbaka. De vanliga siskorna och koltrastar håller till i slänten.

Lagerduvan satte sig i ett lågt lagerträd en kort stund

Efter en dryg timma kom plötsligt en lagerduva flygande längs slänten och stannar en kort stund i ett lågt lagerträd i motljus. Hann precis få några hyggliga bilder innan den försvann. Det är lätt att skilja duvorna åt då dom flyger. Kanarieduvan har svart stjärtspets medans lagerduvan har vit stjärtspets. Solen kommer högre upp nu och det blir riktigt varmt. Promenerar tillbaka till bilen och kör till en busshållplats där vi parkerar och stigen mot Erjos ponds börjar.

Informationstavlan om fåglarna i dammarna

Man går ner som i en stor dal och passerar några hus. Det finns skyltar vid dammarna med information om fågellivet.

Inget vatten i dammarna

Men nu var alla dammarna helt torrlagda och hade nog varit så länge. Inga av fåglarna typ hägrar och änder syntes till. En enorm flock kanariesiskor på omkring 100 ex hölls utanför huset vi passerade. Vandringsleder går förbi de uttorkade dammarna och många vandrare passerar.

Utsikt efter vägen till Playa San Juan

Vi går tillbaka till bilen och kör mot Playa San Juan. Stannar i byn Santiago del Teide och fikar på ett kaffé med bord intill gatan. Kommer tillbaka till vår lägenhet vid 15-tiden så det blev mest vila på eftermiddagen. Middag på en närbelägen restaurang efter vår gata igen.
——————————-

2019-11-29 Fredag

I dag är det mycket varmt redan på morgonen då vi äter frukost på den smala balkongen. Vi kör sedan till Orlandos kontor där vi hyrt bilen och informerar oss hur det går till att lämna bilen på flygplatsen då vårt flyg går 09:00 och deras kontor öppnar först 08:00. Det var inga problem, bara att betala 30€ så fick vi veta var bilen skall parkeras och nyckeln lämnas.

En gata i Playa San Juan

Åter på Playa San Juan så går vi en promenad efter strandpromenaden ungefär som första dagen.

Promenad efter strandpromenaden med sin klippiga kust

Vid 12:30 stannar vi vid Kiosco Beach Bar igen och tar bläckfisk till lunch. En öl slank också ner. Varmast dagen hittils, över +25, Åter i lägenheten för lite vila och packar. 16:00 går vi till stranden för att bada. Hittade två lediga solstolar.

Badplatsen Playa San Juan med dyningar

I dag kom det dyningar in mot stranden med vågor så det var knepigt att gå i och upp.

En sista solnedgång sedd från vår balkong

I kväll åt vi middag på Bi-Bo, en lite finare och dyrare restaurang. Satt ute på trottoaren. Det blev en flaska rött till kycklingen.

———————–

2019-11-30 Lördag

Hemresa

Väckning 05:30 för en enklare frukost och packning av det sista. Hämtar bilen och vi kör till flygplatsen, 35 km, och hittar parkeringen där vi lämnar bilen och nycklarna lägges i en liten lucka i en bil som står på parkeringen. Smidig incheckning och planet avgår 09:20, 20 minuter sent. Efter en lugn flygning landar vi på Arlanda 15:50 enligt tidtabell. Direkttåget till Sala med avgång 18:07 var fullbokat så vi får ta lokaltåget till Uppsala 18:18 och byta till Upptåget till Sala. Vi hann precis då det bara var 5 minuter från ankomst till avgång i Uppsala. 19:29 är vi i Sala och Carola mötet upp. Det är snö, c:a 5 cm på garageuppfarten och -5 ungefär. En bra resa var slut.

———————

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: