Kanarieresan ll, Gran Canaria 2022-01-12 till 2022-01-31

2022-01-12 Onsdag

Carola hämtar oss 06:30 och kör oss till järnvägsstationen i Sala. Snöat ett par cm under natten och är +1 grad.
Tåget avgår 06:55 på utsatt tid och 56 minuter senare anlände vi till Arlanda central. Vi är ute i god tid då planet avgår 11:35.
Har ju med en stor väska som vi checkade in och betalar 400:- för. Det var inga problem.
Vi åker med Norwegian och planet är tid.

Planet är i tid

Efter en lugn flygning i halvtomt plan landar vi på flygplatsen i La Palma, Gran Canaria 16:15 lokal tid efter 5 timmar och 20 minuter i luften. Solen skiner och det är omkring +21 grader.  Det var ingen passkontroll utan endast kontroll av hälsodeklarationen som vi gjorde hemma innan vi åkte och fick en qr kod i telefonen.

Endast denna kod på telefonen behövde vi

Det blev lång väntan på den incheckade väskan, dryga 30 minuter. Tar taxi till Camping Vargas som bara ligger 7 km bort. 12 € kostar resan. Betalar nu parkering för de 12 dagarna i januari. Priset var nu höjt från 2:16 € per dag till 3:64€. En betydlig höjning alltså. Betalar också för 2 nätter med el, också det höjt till 13€/dag med el. Totalt 66€. En stor husbil typ buss hade parkerat helt nära oss så vi flyttar till en annan plats. Fyller på med vatten och sätter på kylskåpet. Tänkte äta middag på campingens restaurang men den var stängd. Det blev hårt bröd med kaviar och te till middag i bilen.

————————–

2022-01-13 Torsdag

Efter frukost 09:00 åker vi till Carrefour i Centro Comercinal för att handla mat. Ett jättelikt köpcentra som vi besökt tidigare.

Drygt 10 km till köpcentrat
Jättefin frukt och grönsaksavdelning
Vi köpte en Kivano frukt. Helt smaklös så det blir ingen fler

Fortsätter sedan till BP macken i Santa Lucia de Tirajana där vi fyller vatten och tvättar husbilen. Åter vid campingen 13:00. Det är full sol och dryga +22 grader. Det blev lunch och efter trefikat kom jag igång med att spackla och slipa av skadan på höger sida bak.

Vi grillade

Det blev grill utanför bilen i härligt solsken.


Körde: 24,2 km

———————————

2022-01-14 Fredag

Vi stannar på campingen i dag. Lite kyligare än i går men ändå +21. Mot eftermiddagen och kväll blev det som en dimma i luften. Stoftpartiklar som blåser in från norra Afrika. Caliman är ett återkommande naturfenomen och skall hålla i sig någon dag. Jag fortsätter med renoveringen. Sprejade grå färgen och monterade nytt positionsljus. Blev riktigt bra. Det blev grill utanför husbilen igen och på spåret.

Birgitta gick med stavar upp på ett berg och fick denna utsikten över campingen

————————–

2022-01-15 Lördag

Vi blir på campingen i dag också. Jag fortsätter med renoveringen på bilen. Det flyter på bra och vid 15-tiden är det klart. Inte perfekt men går duga.

Lackad o klar

Caliman blir mera påtaglig mot eftermiddagen.

Utsikt från campingen mot havet. Caliman är som en dimma

En sammetshätta håller till på campingen liksom ett antal turkduvor och några spansk sparv passerar.

En fin hane sammetshätta

Vi betalar för två nätter till med el, 26€ och äter middag på campingens restaurang. Vi var dom enda gästerna. En utmärkt fiskrätt och en flaska vitt från Lanzarote så det blev inte billigt, 57:60€. Sedan stjärnorna på slottet

——————————–

2022-01-16 Söndag

Lämnar Camping Vargas och kör till BP Macken i El Toro igen för att tömma och fylla vatten. Kör ner på vägen GC-500 som går förbi Bahia Feliz och genom San Agustin. Vi stannar till på parkeringen som vi stod på före jul. Det unga belgiska paret stod där nu också. Vi tar riktning mot Arguineguin och följer GC-500 förbi Maspalomas och stannar på en parkering i El Pajar, som skall var bra ställplats.

Stor parkering med trånga platser

Det var massor av bilar och trånga platser. Vi stannar och går en promenad mot stranden.

Vi gick ner till stranden

Stora vågor rullar in och det är typ klapperstenar på stranden. Efter en timma kör vi vidare till Arguineguin för att kolla in några parkeringsplatser. Det var trångt och vi gillade inte parkeringen som vi kom till. En nere vid stranden hade så brant väg ner att vi avstod. Kör tillbaka och då är vägen avstängd p.g.a vägbygge och vi fick göra en tur genom ett bostadsområde. Vi kör nu mot Camping El Pinillo omkring 10 km in i landet. Framme 14:00 och checkar in, 13:50€ för en natt med el. Lite kyligt, blåsigt och mest mulet.

Camping El Pinillo
Utsikt från campingen som ligger i en trång dal
Kör från Camping Vargas till Camping El Pinillo

En svenskregistrerad plåtis kom strax efter oss. Dom är ute på en årslång tur genom Europa. Vi tänkte grilla men det var för kallt att sitta ute.
Körde: 61,2 km

—————————-

2022-01-17 Måndag

Vi lämnar Camping El Pinillo vid niotiden efter en regnig natt. Det är mulet och omkring +17 grader. Kör till Mercadona väster om Maspalomas och handlar mat. Trång parkering så vi får stå en bit bort efter gatan. Kör sedan till en parkering utanför ett köpcentrum, Faro 2. Vi har gått förbi tidigare och sett att det står husbilar där. Harry och Carin Elmblad skall komma förbi och det finns ett café precis i närheten där vi kan träffas. Hittar en bra plats och gör lunch.

Bra plats på parkeringen
Ett slitet köpcentrum

En regnskur kom. Harry meddelar att dom inte kan komma i dag. Vi går en skådarpromenad ner mot fyren. Mulet och +18 grader. Ser kanariegransångare genast och en flock helenaastrid var överraskande.

Kanariegransångare
Helenaastrid
Kanariesiska
Spansk sparv
Koboltmes
Munkparakit

Kanariesiskor lite överallt. Spansk sparv och turkduvor i mängder. Framme vid lagunen blåste det kallt. Munkparakit och halsbandsparakiter flyger omkring och i strandkanten några kärrsnäppor, en småsnäppa, en spovsnäppa. Silkeshäger och medelhavstrut. Flera mindre strandpipare och rörhöna. Det blev en lång promenad på dryga 6 km och 3 timmar.
Middag i bilen och idrottsgalan på TV:n
Körde: 21,3 km

———————-

2022-01-18 Tisdag

Vi blir kvar på parkeringen utanför köpcentrat Farao 2 i dag. Vid niotiden går vi till Deutsche Bank och tog ut lite kontanter. Dom har ingen uttagsavgift. Drygt 2 kilometer dit. Sedan ner till Playa Inglés och tog en fika på Helamore Canaria, kaffe med kaka för 7:50€.

Det finns flera markerade leder genom dynerna
Vi gick genom dynerna på markerad led
Nästan 8 km blev vandringen

Sedan gick vi genom dynerna hem. En promenad på nästan 8 km. Tar det lugnt på eftermiddagen. Äter lunch och fikar utanför bilen i fint solsken. Lite kyligt i vinden Omkring +20. Efter nyheterna på TV:n kollade jag av en slump på displayen till värmepanna. Tyckte det var mindre varmt vatten än det brukar då jag duschade. Panelen var helt blank och pannan tycktes död. Vi har råkat ut för detta en gång tidigare för omkring 6-7 år sedan. Då löste en termosäkring ut på kretskortet och vi fick köpa nytt för nästan 3000:-. Jag lödde på en ny termosäkring på det gamla kretskortet, fanns på Clas Ohlson för omkring 20:-, och har med det som backup. Jag bytte nu kretskort till det gamla med ny termosäkring och det fungerade igen.

Termossäkringen som löst ut. Finns nu att köpa på Kjell o Com, 5 ST för 48:-. Får löda på ny då vi kommer hem

Termossäkringen är en känd svaghet på detta kretskort. Allt frid o fröjd igen då man får både värme och varmvatten.

————————-

2022-01-19 Onsdag

Blir på parkeringen i dag också.

En hona spansk sparv utanför husbilen på morgonen

Straxt efter nio promenerar vi till Parque Botanica de Maspalomas en knapp kilometer bort.

Ingång till Parque Botanica de Maspalomas

En botanisk trädgård med gratis inträde. Många träd och blommor och en del småfåglar som var svårfotade i de täta lövverken.

Täta buskar o träd
Julstjärna
Klockblomma
Helenaastrid fann föda bland blommorna
Kanariegransångare trivs i parken
Promenaden till parken blev knappt 3 kilometer

Steglits blev ny Gran Canaria art.

Steglits ny Gran Canaria art

Efter knappt två timmar är vi åter vid bilen. Harry ringer och dom kommer förbi 14:00. Vi fikar på den närbelägna baren och planerar en utflykt upp i bergen nästa vecka. Vi kommer att åka i deras bil då jag vill kolla hur det skulle gå att ta sig fram med husbilen.

Birgitta, Harry och Carin

Det blev några trevliga timmar. Soldis under dagen och lite kyligt i vinden. Middag i bilen och sedan handlar vi lite grönsaker i mataffären. Vi planerar att tvätta i morgon. Nyheter och Renées Brygga på TV:n.

—————————–

2022-01-20 Torsdag

Vi lämnar parkeringen vid köpcentrat Farao 2 vid niotiden och kör till en tvättinrättning i NÖ Maspalomas. Trångt att parkera så vi fick gå en bit.

Kör till tvättinrättningen

Alla maskiner upptagna då vi kom och fick vänta en halvtimme. Tar en fika medans maskinerna går.

En cortado Grande med mandelkaka

Vid tolvtiden är vi klara och fortsätter mot ställplatsen vid San Felipe på norra

Vi kör till norra Gran Canaria

Gran Canaria. Stannar till vid BP macken i El Taro som vanligt. Framme vid Finca Costa Lairaga vid 13-tiden.

Infarten till ställplatsen
Inte så många bilar

En bom måste öppnas för att komma in på området och en svensk kvinna som vi träffat på Camping Vargas hjälpte oss att komma in. Som en camping då vi måste visa pass och skriva under dokument till en värdinna. Sol och härligt väder. Går en promenad på vägen efter den steniga kusten. Branta berg med gröna sluttningar ner mot havet.

En naturlig havspol att bada i

En naturlig havspol i närheten där folk badade. Tar det lugnt och grillar utanför bilen.
Körde: 77,6 km

—————————

2022-01-21 Fredag

Vi stannar på ställplatsen i dag. Härligt väder på förmiddagen. Vi promenerar till en liten by på en klippa, El Roque.

Vi promenerar till byn El Roque
En restaurang ligger längst ut på Klippan

En restaurang ligger längst ut på udden.
Tar det lugnt och efter lunch blev det kyligare i luften så det blev inget bad i havet.. Observerat tornfalk flyga efter bergssluttningen så vi går en sväng upp i sluttningen.

En hane tornfalk ryttlade ovanför oss
Kanariegransångare sjöng
En ägtetthäger flög längs stranden

Plötsligt kom tornfalken precis över oss. Kanariegransångare sjöng i varje buske. En ägretthäger flög efter stranden på långt håll.
Det blev grill utanför husbilen och på spåret och Carina Bergfelt på TV:n

————————

2022-01-22 Lördag

Vi lämnar ställplatsen Finca Costa Lairaga vid tiotiden. Betalade 18€ för två nätter. Fyllde på med vatten men kunde inte tömma.

Kör till parkeringen vid köpcentrat Farao 2 via BP macken i El Taro och Castillo de Romeral

Vi skall till Puerto de Mogan och följa med Harry och Carin på bergstur. Vi kör till BP macken i El Taro och tömmer. Sedan kör vi till Castillo del Romeral och kollar en ställplats som skall vara bra. Det är en parkering men där får inte husbilar stå längre. En spanjor kom och vi förstår att man kan stå på östra sidan om samhället. Vi letar oss dit och där står ett 30-tal bilar. Bra liten badstrand så hit kan vi tänka oss att åka. Vi kör vidare till parkeringen vid köpcentrat Faro 2 och handlar i mataffären och gör lunch. Solen skiner från klarblå himlen då vi dricker trekaffet utanför bilen.

Fortsätter till bussparkeringen Puerto del Mogan

Kör sedan vidare ut på motorvägen till bussparkeringen i Puerto del Mogan. Framme 16:00. Härligt väder så vi promenerar den dryga kilometern till Playan. Mycket folk på stranden.

Mycket folk på stranden

Vi tog varsin glass i den italienska glassbaren. Harry ringer och dom kommer och hämtar oss 09:00 i morgon. Middag i bilen och Stjärnorna på slottet på TV:n.
Körde; 114,1 km

———————————–

2022-01-23 Söndag

Härligt väder men lite kyligt då Harry och Carin hämtar oss 09:00 för en tur upp i bergen i deras bil. Målet är parkområdet Llianos de la Pez, dom ligger högt i en skog av kanarisk tall. Habilitet för grancanariablåfinken.

Slingriga vägar upp till Llianos de la Pez på 1700 m.ö.h

Det är slingriga vägar och vi kom förbi en campingplats, Cueva de las Niñas, där vi var för 11 år sedan. Vi stannar till en stund. 

En hane större hackspett thanneri, underarten på Gran Canaria, trummade
Kanariepiplärkor födosöker på marken

En större hackspett trummade då vi anlände och 2 kanariepiplärkor födosöker på marken. Fortsätter till Ayacata där vi stannar och fotograferar mandelträd som nu står i full blom.

Blommande mandelträd var det gott om

Fortsätter på väg GC-600 till rekreationsområdet Llianos de la Pez där det var fullt med spanjorer som har picknick.

Vi äter vår medhavda matsäck
En hona forsärla födosöker på marken

Vi äter vår medhavda matsäcken och det är kyligt på 1690 meters nivån. En forsärla kom plötsligt och födosöker på marken.

Koboltmes födosöker på tallarna
Rödhake
Klippduvor höll till i tallkronorna
Fantastisk utsikt mot Roque Nublo och Teide på Teneriffa 10 mil bort syns till höger

Vi går en sväng för att kolla efter grankanarieblåfinken. Vi såg inte till den men koboltmes, kanariesiskor, en rödhake och klippduvor.

Otroligt fin skog med kanarietall

Vid 14-tiden fortsätter vi till Cueva Grande och en restaurang, Grill el Labrador för att äta middag.

Mycket populär restaurang och vi fick vänta på bord
Mixed grill för tre personer räckte mycket väl till fyra

Det mulnade på och utsikten försvann tidvis. Beställde mixed grill för 3 personer och en flaska vitt. Mycket mat blev det. Åker sedan en lång väg hem via Teide och åter vid husbilen 18:30.

————————-

2022-01-24 Måndag

Vi lämnar parkeringen vid bussparkeringen i Puerto Mogan vid niotiden.

Fullt med bussar på parkeringen då vi lämnar

Det är klart och +20 grader. Vi kör till La Aldea och kollar vid kusten. Kör GC-200 dom går över bergen. Nog den kurvigaste vägen jag kört.

Kör från Puerto Mogan till La Aldea
Fanns en kiosk bortom träden där vi köpte godsaker till kaffet

Stannar vid en rastplats efter vägen, Los Azulejos. En ormvråk svävade högt i skyn. Framme vid La Aldea vid 11-tiden och kör ner till stranden. En stor parkering med några husbilar på gör att vi kör in där och stannar över natten. Går en promenad till Playan som består av klapperstenar.

Vid den steniga stranden var soldäck byggda

Några plattformar är byggda för att sola på. Går förbi en liten sötvattendamm med ett litet gömsle intill. Inga fåglar i dammen. En park, Parque Rüben Diaz, med täta träd finns intill och svårsedda fåglar hörs.

Vi gick en promenad till parken och stranden

Efter lunch och trekaffet går vi en promenad till parken. Ser kanariegransångare, kanariesiskor och turkduvor.

Skrattduva
 Streptopelia roseogrisea roseogrisea
Varfågel
 Lanius excubitor koenigi

Fotograferar en mycket ljus turkduva som visade sig vara en skrattduva. Introducerad art från Afrika och mycket lik turkduvan. Skrattduvan är vit undertill bak och har ett lite svart streck på stjärten Det blev en livfers. En varfågel sjöng och visade upp sig fint. Det blev middag i bilen och Guldbaggegalan på TV:n.
Körde: 37,2 km

—————-–————

2022-01-25 Tisdag

Vi tänker ta in på en camping i dag för att fylla o tömma vatten och den ligger bara 500 meter bort. Det är växlande molnighet och blåser kraftigt i byarna. Först kör vi till en Spar butik i centrala El Aldea de San Nicolas och handlar mat. Sedan till Camping Las Marciegas.

En rejäl järngrind vid infarten till campingen
En plats intill en tujahäck skyddade mot vinden

Det var trångt och som tur var f ochanns det en plats som vi fick plats på. Hög tujahäck skyddade mot vinden. En tant kom och vi betalar 10€ för en natt med el. De flesta platserna var det långliggare på i husvagn. Campingen ger ett slitet intryck.

Campingen från ovan. Det finns inga lediga platser nu då det är fullt med långliggare

Vi gör lunch och efter trefikat går vi en promenad ner till stranden och genom Parque Rüben Diaz igen. Mest turkduvor. Varfågeln var på plats i dag igen och en skrattduva satt på ett staket. Middag i bilen och Aktuellt på TV:n
Körde: 9,2 km

—————————-

2022-01-26 Onsdag

Efter en regnig och blåsig natt lämnar vi Camping Las Marciegas vid tiotiden. Kör GC-200 då vi siktar på parkeringen vid köpcentrat Faro 2. Stannar vid Los Azulejos igen.

Vi kör GC-200 mot Maspalomas
Tog en fika med fin utsikt

Solen skiner då vi tar en fika med utsikt över dalen.

Sammetshätta hane
Sammetshätta hona
Koboltmes
Kanariepiplärka
Kanariegransångare

Precis nedanför finns en kaktus med mogna frukter och där födosöker sammetshätta,  koboltmes och kanariegransångare. Kanariepiplärkor höll till på marken.

Utsikt efter den kuperade och krokiga väg GC-200

Framme vid köpcentrat vid 12-tiden och det är riktigt varmt. Molnigt in över bergen och vi väntar tills nästa vecka att åka upp i bergen då det väntas bättre väder där.

Bra plats utanför köpcentrat Farao 2

Efter lunch handlar vi lite i mataffären och efter trekaffet tar vi cyklarna ner till La Charca dit det är omkring två kilometer. Vi ser dom vanliga fåglarna som håller till där.

Enfärgad seglare
Ladusvala

Nya är enfärgad seglare och ladusvala. Middag i bilen och Renées Brygga på TV:n
58,0 km

—————————-

2022-01-27 Torsdag

Vi blir på parkeringen i dag. Vid 11-tiden promenerar vi till Parque Botanica de Maspalomas där vi varit tidigare. Fåglarna var lika svårfotograferade i dag också.

Gröna träd
Blommande buskar

Kanariegransångare och kanariesiska

Kanariesiskan sjöng för fullt

sjöng för fullt. Monarkfjärilar  var det gott om.

Monarkfjäril
Monarkfjäril

När vi återkom till bilen kom dagens första regnskur. Efter trekaffet går vi en promenad mot den stora golfbanan. Vi kom väl 300 meter då dagens häftigaste regnskur kom. Vi tog skydd bakom en husknut. Det blir kyligt då solen försvinner.

Koltrast hane
En ovanligt ljus turkduva

Det blev en kortare promenad än tänkt. Ser mest turkduvor och koltrast. Middag i bilen och rapport på TV:n.

————————

2022-01-28 Fredag

Vi handlar mat i den närbelägna mataffären och lämnar sedan parkering vid köpcentrat Faro 2 vid 11-tiden. Det är sol och växlande molnighet. Vi är på väg till Castillo de Romeral men först till Shellmacken i Juan Grande och fyller på gas.  37,02 liter á 0,698€  totalt 25:84€. Sedan till BP macken i El Taro och tömmer o fyller vatten. Framme vid parkeringen i Castillo de Romeral 12:30.

Vi står invid strandpromenaden


Det är många husbilar på plats och vi kör in på grusplanen nära strandpromenaden. Tar ut stolar o bord men en spanjor kom o påpekar att detta är ingen camping och polisen gillar inte att se stolar och bord ute. Det blåser lite kyligt så vi äter lunch i bilen.

Efter stranden står denna staty

Går en promenad efter stranden och ser en kanarieödla sola på en sten.

Kanarieödla, endemisk på Gran Canaria. Denna är 25 cm lång ungefär

Det är ebb och bland stenarna på stranden födosöker roskarl, sandlöpare, större strandpipare och småspov. Det blev disigt i luften under eftermiddagen och kyligt. Middag i bilen och rapport o på spåret och Carina Bergfelt på TV:n
Körde: 28,5 km

——————————

2022-01-29 Lördag

Vi blir på parkeringen i dag. Caliman är påtaglig redan på morgonen och håller i sig hela dagen. Solen ses inte utan bara dis. Det är högvatten på förmiddagen så havsbasasängen är helt fylld och vågor slår in. Det har anlänt ett antal husbilar under natten och det är omkring 50 bilar på plats. Bara spanjorer, förutom vi och ett par tyska.Tar ner cyklarna och cyklar mot Salinas del Motorral. Tänkte ta oss till några dammar med sötvatten som omnämns i senaste fågelboken.

Inga växthus på fälten längre utan solpaneler och vindsnurror

Alla växthus för tomater som tidigare fyllt fälten är nu rivna och det ser helt ökenartat ut. På några fält är solpaneler monterade och långa rader med vindkraftverk. En dålig grusväg upp mot dammen som visade sig vara torrlagd.

Vi står längst ut på piren och tittar mot hamnen

Cyklar tillbaka till Castillo del Romeral och ut på piren med utsikt mot den lilla hamnen.

Cykelturen blev 15 km

Efter lunch blir det en kort promenad till stranden. Roskarl, större strandpipare och småspov bland stenarna som i går.

Roskarl
Större strandpipare, ungfågel

Efter trefikat går vi till havsbasasängen där vattnet nu sjunkit undan, och badar.

Nu har vattnet sjunkit undan så man kan bada. Helt grått i luften av Caliman

Sedan middag på restaurante Las Salinas. En utmärkt fiskrätt och en flaska vitt för 32:50€ var billigt tycker vi. Inga utländska turister här utan bara spanjorer. Aktuellt och stjärnorna på slottet på TV:n

————————–

2022-01-30 Söndag

Vi lämnar ställplatsen i Castillo del Romeral vid 10-tiden och kör mot Camping El Pinillo.

Vi kör till Camping El Pinillo

Checkar in vid 11-tiden och betalar 13:50€ för en natt med el. Ställer oss på samma plan som förra gången vi var här. Betalade också 3€ för att köra en tvättmaskin och 3€ för torktumlare. Sol men lite kyligt i luften.

Tvättstugan fungerar riktigt bra

Tvättstugan ligger i norra delen av campingen och vi står på södra delen.

En cortado Grande med kaka smakar bra

Tar varsin cortado medans vi väntar på tvättmaskinen. Det är fortfarande damm i luften efter Caliman. Efter trekaffet går vi en promenad genom campingen och lite norr om.

En riktigt fin trädgård är anlagd i campingen

Det är bara de gamla bekanta som visar sig, kanariegransångaren och sammetshättan.

Sammetshättan var nyfiken då vi lockade
Kanariegransångaren åt nektar ur blommorna
Många cyklister passerar på vägen utanför Campingen

Vi tänkte äta middag på campingens restaurang men kollade inte öppettiderna så 18:00 då vi kom till restaurangen så stänger dom. Det blev middag i bilen och Aktuellt på TV:n
Körde: 35,1 km

——————————–

2022-01-31 Måndag

Vi lämnar Camping El Pinillo klockan nio för att köra upp i bergen till Llianos de la Pez och leta efter grancanariablåfinken. Det är sol från klarblå himmel. Mycket krokig och backig väg upp förbi Fataga. Framme vid park och picknick området omkring klockan 11.

Framme vid Llanos de la Pez

Efter en kopp kaffe går vi en stig söderut och framme vid ett gult hus spelar jag upp ljudet på grancanariablåfinken på måfå.

Vi går längs en stig söderut
Vid ett gult hus lockar jag på måfå och grancanariablåfinken kom
En hane grancanariablåfink
Den sjöng trots att den häckar först i maj

Genast kom en hane högt upp i tallkronan. Såg ganska snart att det var grancanariablåfinken som vi letade efter. Den flög sedan omkring i området och kom då man lockade på den.  Koboltmesen var också där. Efter en dryg timma återvänder vi till bilen. Gör lunch och efter trefikat går vi en promenad norrut till en gammal fruktodling. Högt i skyn flyger ormvråk som mobbas av några korpar.

Ormvråk mobbad av lorp
Koboltmes i ett blommande mandelträd
En rödhöna sprang uppför släntem
En större hackspett, hona

Kanariesiskor, koboltmes, kanariegransångare och dagens överraskning, en rödhöna sprang plötsligt uppför slänten. Middag i bilen och Rapport på TVn.
Körde: 60,3 km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: