Canarieresan ll, del 3, Teneriffa. 2022-02-14 – 2022-02-28

2022-02-14 Måndag

Vi lämnar parkeringen i Sardina vid tiotiden för att köra till hamnen i Agaete. Färjan till Teneriffa avgår 14:00 så det är gott om tid. Vi tar väg GC-202 till Galdar och GC-2:an. Tankade 58,3 liter diesel á 1.029€ = 60€ vid Canary Oil Galdar. Kunde också fylla vatten och tömma. Lidl ligger precis intill så vi stannar och handlar där. Nu kör vi direkt till hamnen i Agaete och ställer oss utanför färjan och väntar.

Vi väntade 2 timmar utanför färjan

13:30 kör vi ombord. Måste backa upp och in på den trånga platsen på färjan som är en typ katamaran. 14:00 avgår färjan och 80 minuter tar resan till Santa Cruz de Tenerife.

Mulet och regn i luften då vi närmar oss Santa Cruz de Tenerife

Det var mulet och regnade lätt då vi kör av. Vi har ju öppen returbiljett till Cadiz så vi letar oss till Armas biljettkontor för att boka hemresan. Kom till fel kontor först och fick promenera efter en blå linje målad på gatan till rätt kontor. Det tog väl 5 minuter. 16:00 öppnar dom och vi kom dit 5 minuter före. Först i kön som tur var för detta tog en dryg halvtimme att få ny biljett. Vi ville ju åka i mitten på mars men alla avgångar till Cadiz och Huelva var fullbokade. Till slut fick vi plats på färjan till Huelva den 7 april med avgång 12:00. 34 timmar tar den resan. När vi återkommer till bilen ser vi ett stort skrapmärke bak på bilen.

Någon har kört emot

Någon har kört mot vår bil troligen på färjan. Vi kör nu till en parkering vid Playa de las Teresitas 8 kilometer norr ut. Det blev en knepig tur då navigator inte hittade rätt väg ut ur hamnområdet. Till slut kom vi fram. Det regnade och var kyligt. Husbilar utspridda i det långsmala parkeringsområdet. Vi parkerade och gör middag i bilen. Det blev en flaska vitt till alla hjärtans dag. Sedan nyheter på TV:n och På Spåret på SVT play.
Körde: 39,6 km

————————–

2022-02-15 Tisdag

Vi stannar på parkeringen vid Playa de las Teresitas idag. Soligt och varmt på morgonen. Jag reparerar skadan på höger bak. Slipar med våtslippapper 800 och fick bort reporna. Polerar sedan med polermedel och sliprondell.

En fantastisk bouganvilla i slänten intill bilen

Lade vax på till slut och det blev riktigt bra. Klar vid elvatiden och då vi går till stranden och badar. Mörka moln tonar upp sig och precis då vi kommer upp ur vattnet börjar det regna. En kraftig skur som blev kort. Det är nu molnigt och kyligt i luften. Går sedan en promenad efter stranden ut mot havet det småregnar och blåser från havet.

Gick en promenad ut mot havet
Inte många på den jättelånga stranden i dag

Några restauranger är öppna men inte mycket folk på den långa stranden. Efter lunch tar vi det lugnt i bilen och efter trefikat tar vi en skådarpromenad i området. Ser en tornfalk sätta sig i en stolpe.

En hane tornfalk satt på en stolpe och spanar
Tamduva

Tam- och turkduvor är det gott om. Vid piren ute vid havet vilar några medelhavstrutar.

En hane sammetshätta
En silltrut flög över parkeringen

På tillbakavägen ser vi plötsligt en hane sammetshätta sitta på ett staket.

Koltrast, hane, kom tillfälligt ner på marken
Ett jättestort träd

Koltrasten sjunger för fullt och en silltrut flyger över oss. I ett jättestort träd sjunger några fåglar som vi inte får syn på. Växlande molnighet och varmt så solen skiner. Middag i bilen och nyheter på TV:n

——————————-

2022-02-16 Onsdag

Vi lämnar parkeringen vid Playa de las Teresitas vid niotiden för att köra söderut där väderprognosen visar sol. Behöver fylla på gas och en bensinstation 4 kilometer bort har GPL gas. Den låg dock på fel sida av vägen och mycket trafik gör det omöjligt att vända. Vi fortsätter mot en bensinstation 30 km söderut i Güìmar där man kan tvätta bilen samt tömma o fylla vatten. Köpte 5 poletter för 6€ till tvätt. Mycket trång tvätthall. Köper 2 poletter för 2€ att fylla på färskvatten. Kör sedan ytterligare 30 km till area de Servicio el Gomero. Där gick det bra att fylla gasol. Det blev 43,68 liter á 0.679€ per liter = 29,66 €. Fortsätter sedan till El Melando där det finns en parkering invid en strand som fått bra omdömen.

Det blåste hårt från havet

Det var många husbilar på plats och det blåste kopiöst så sanden yrde. Vi äter lunch i bilen och tittar på alla som vindsurfar i den hårda blåsten. Fortsätter sedan mot Playa de las Americas. Ställer oss på en grusplan 1 km från stranden.

På en grusplan 1 km från stranden. De bortre bilarna är från Italien och Polen

Här var det gott om plats. Full sol och +25 grader.

Vi promenerar till stranden

Vi promenerar genast mot stranden och kom till Funte Playa de las Vistas. Vi var här i november 2019 så vi känner igen oss.

Mycket folk på stranden vid Playa de las Vistas

Fortsätter efter promenaden mot Playa de las Americas och ser två nandayparakiter högt upp i palm.

Nandayparakiten högt upp i en palm fotograferad med telefonen. En introducerad art från Sydamerika

Var nyfiken på en parkering som ligger vid strandpromenaden nära Playa de las Americas och där husbilar kan stå. Det var fullt nu av husbilar och personbilar på parkeringen.

Playa de las Americas

Trångt men mitt i smeten. Måste vara på plats tidigt för att få plats. Fortsätter till husbilen och vilar en stund innan vi 17:15 promenerar till Playa de las Vistas igen för att äta middag. Restaurang SunKing hade paella med vin för 2 personer för 28:50€ så det beställde vi. Smakade alldeles utmärkt. Åter vid bilen ser vi nyheter och Renées Brygga på TV:n
Körde: 117,9 km

—————————-

2022-02-17 Torsdag

Efter frukost kör vi till parkeringen vid Playa de las Americas. Det borde ju finnas plats nu på morgonen. Men icke. Totalt fullt av husbilar och personbilar. Vi kör tillbaka till ställplatsen som vi kom från. Tar med badkläder och kameran och promenerar till Playa de Crimson där vi såg nandayparakiterna i går. Dom var inte där i dag.

En del av promenadvägen till playan

Det är redan fullt på stranden och alla solstolar är upptagna. Vi håller till på den lilla gräsmattan och solar och badar. Vid tolvtiden går vi till en restaurang och äter lunch. Återvänder till badstranden och då flyger nandayparakiterna mellan palmerna i starkt motljus så det blev inga användbara bilder. Vi promenerar till Playa de las Vistas och köper varsin smoothi. Återvänder till bilen och vilar.

Vi promenerar till Playa de las Americas
En utmärkt fiskrätt och öl därtill
Medans solen sjunker ner i havet

18:00 promenerar vi till Playa de las Americas och äter middag vid en restaurang med bord intill stranden. En utmärkt fiskrätt och öl för 33:17€ medans solen sjunker ner i havet.
Körde: 4,9 km

———————————–

2202-02-18 Fredag

Vi lämnar parkeringen utanför stadion vid niotiden för att köra till parkeringen vid Los Cristianos. Behöver fylla vatten och handla mat så vi kör till en BP mack i Adeje 18 km norrut och som ligger intill en Mercadona. Bra tänker man då kan vi fylla och tömma vatten samt handla mat. Infarten till serviceplatsen vid macken gick via en brant backe upp och var mycket trång så jag försökte inte ens att köra in där. Parkering vid Mercadona var trång och full med bilar. Kör då söderut till en servicplats som fått bra recensioner i Aron, 2 Calle Revuelto. 25 km dit och smal väg sista biten då macken ligger ute på landet. Trång infart men blev visade till en bra plats där det gick utmärkt att tömma o fylla för 5€.

Perfekt ställe att fylla och tömma på

En Lidl affär ligger 5 km norrut så vi kör dit då det brukar vara bra ordnat med parkering vid Lidl affärer. Mycket riktigt, här kan man parkera en husbil utan problem. Handlar och kör sedan till Los Cristianos och den stora parkeringen för husbilar där man får stå 72 timmar. Det var helt fullt med husbilar av alla slag och många hade nog stått där länge. Klockan blir 13:00 så vi stannar på en parkering för personbilar och gör lunch. Fortsätter sedan till en parkering i Palm-Mar som ser intressant ut. Bara några km söderut men man måste runda ett berg så det var dryga 10 km dit. Många bilar här också men det fanns plats för oss efter en gata.

Vi står efter en gata. Det är c:a 20 husbilar varav alla spanska utom vi och en belgare samt en från Estland

Efter trefikat går vi en promenad till stranden efter strandpromenaden.

Vi går en promenad genom Palm-Mar
Stenig strand och fiska måste man

Stenig strand men ordnat med solstolar att hyra på två ställen. Här var det inte så mycket folk utan känns bra och vi tänker bada i morgon. Middag i bilen och på TV:n nyheter, På spåret och Carina Bergfelt
Körde: 63,6 km

——————————

2022-02-19 Lördag

Vi stannar på parkeringen i Palm-Mar i dag.

Utsikt från husbilen

Det är sol och varmt vid tiotiden då vi går en promenad efter strandpromenaden. Tänkte bada senare på dagen och hyra solstol. Det är ebb och lite vatten så stranden ser extra stenig ut.  Några medelhavstrutar kom plötsligt högljutt jagande efter en fiskgjuse.

En fiskgjuse jagade efter stranden
Försvann söderut och återkom med en rejäl fisk i klorna

Den försvann söderut och återkom efter en stund med en rejäl fisk i klorna. En silkeshäger jagade i strandkanten. Vid tolvtiden kom en molnbank och lade sig över området. Det blev kyligt då solen försvann. Gör lunch i bilen och tar det lugnt. Lusten att bada försvann så efter trefikat går vi en promenad söderut till buskmarkerna.

En hane forsärla
Spansk sparv, hona och i bakgrunden en hane

Efter gatan fanns ett fuktigt område med en lerig vattenpöl där samlades kanariegransångare, kanariepiplärka, spansk sparv och plötsligt kom två hanar forsärla.

Gick en sväng ut i buskmarkerna

Vi går en sväng ut i buskarna på knölig stig. Såg bara några typ klippduvor födosöka på marken.

En hane glasögonsångare sjunger för fullt

På tillbakavägen vid vattenpölen kom plötsligt en glasögonsångare snabbt kilande i buskarna. Molnbanken ligger kvar hela eftermiddagen. Middag i bilen och nyheter samt melon på TV:n.

————————————-

2022-02-20 Söndag

Vi lämnar parkeringen i Palm-Mar vid tiotiden och kör till Camping Montana som fått bra omdömen. Vi behöver tvätta och ladda batterier. Vid campingen sade dom att det var fullt lite konstigt då jag kollat på deras hemsida och där gick det att boka platser. Nåja vi kör mot Camping Nauta omkring 10 km västerut. Stannar efter några km och bokar en plats på nätet. Man måste betala deposition på 18€ vid bokningstillfället. Vi fikar och trodde vi skulle få en bekräftelse på bokningen, men efter en dryg timma kör vi till Camping Nauta och checkar in.

Infarten till Camping Nauta

Betalar 27:15€ för en natt med el. Tömmer o fyller vatten samt tvättar två maskiner samt kör torktumlare. 5€ för varje maskin och gång. Fick bekräftelse från Camping Montana vid 16-tiden att det gick bra att checka in i dag. Meddelade campingen att vi vill ändra datum och det gick bra så vi kör dit i morgon. Det är växlande molnighet och blåser en del. Många tyck stå här länge. Talade med en tysk som står här 6 månader. Kör inte med sin plåtis under den tiden utan åker buss och taxi.

Hane spansk sparv

Mest spansk sparv och kanariegransångare i träden på campingen. Äter middag utanför bilen i härligt solsken. Nyheter på TV:n
Körde: 37,4 km

———————

2022-02-21 Måndag

Vi lämnar camping Nauta vid tiotiden och kör mot Camping Montana Roja. Tar vägen förbi Las Galletas, som ligger vid havet och ser spännande ut. Det var dock omöjligt att parkera trots flera stora parkeringsplatser. Vi kör genom orten och direkt till Camping Montana Roja. Kom fram straxt före 12:00 och vi kunde checka in. Har ju redan betalt 18€ för en natt med el. Får en nyckel till dörren genom staketet som omgärdar campingen så vi kommer till stranden.

Lång strand åt söder
Och mot NO ligger berget Montana Roja

Vi går en promenad till stranden och konstaterar att den var lång och bra. Återvänder till bilen och bestämde oss att stanna ytterligare 2 nätter så jag går till receptionen och betalar nu 30€ för två nätter. Efter lunch går vi till stranden och intar 2 solstolar.

Det blåste friskt från öster. På solstol i lä blev det riktigt varmt

10€ kostar det att hyra dom en dag. Det blev ett dopp i havet. Efter ett par timmar på solstolarna återvänder vi till bilen. Tvättade torktrasor till husbilen. Kör en maskin för 3:50€. Middag i bilen.
Körde: 22,9 km

———————–

2022-02-22 Tisdag

Vi blir på campingen i dag. Nu är det helt klart på himlen och man ser toppen på Tejde. Vid tiotiden knallar vi iväg mot toppen på Montana Roja, en bergsknalle invid stranden och ingår i naturreservatet Montana Roja precis vid campingen.

Montana Roja, 178 m.ö.h

På vägen upp ser vi en svarthakad buskskvätta hålla till bland buskarna nära stranden bland nakenbadande gubbar som också höll till bakom buskar.

En hane svarthakad buskskvätta höll till bland buskarna

Det är bra stig upp med lösgrus och stenar. Populär vandring och många på väg upp och ner. Otrolig utsikt från den 178 m höga toppen.

Högst upp på toppen. Tejde kan ses i bakgrunden
Fin utsikt
En blåkindad kanarieödla, hona, höll till på toppen

Man ser toppen på Tejde bra. En blåkindad kanarieödla, hona, endemisk på Teneriffa höll till högst upp på toppen. Efter nära en timma på toppen knallar vi ner igen. Kanariepiplärkor höll till i varje buske tyckte vi.

En tornfalk, hona, patrullerar området

Ett par tornfalkar flög omkring i området. 5 km blev vandringen på 3 timmar.

5 km blev vandringen till toppen fram och tillbaka

Efter lunch går vi till stranden och tillbringade ett par timmar på solstolarna. Ett dopp i havet blev det och trekaffet hade vi med oss i termos. Vi grillar sedan i härligt solsken utanför bilen.

———————————

2022-02-23 Onsdag

Vi stannar på campingen i dag också. Det är klart och full sol även idag. Lungt på morgonen. Vid tiotiden går vi en promenad mot El Medano.

Vi gick en promenad. 4 km fram och tillbaka
Den svarthakade buskskvättan var kvar i dag också

Första delen är samma stig som igår. Den svarthakade buskskvättan var kvar i området och sågs på långt håll. Vi gick inte ända ner till stranden utan stannar vid en brant där vi njöt av vädret och utsikten.

Vi gick inte ända fram till stranden

Går samma väg tillbaka och är åter vid husbilen 12:15. Vi gör lunch som intas utanför bilen. Sedan tar vi det lugnt utanför bilen. Fyller på med vatten och kollar fågelmatningen som någon ordnat med strax bakom vår bil. Det är spansk sparv och blåkindad kanarieödla som ses.

Spansk sparv, hane
Blåkindad kanarieödla

Efter trefikat går vi till poolen och doppar oss.

Vi badar i poolen
Solar på den konstgjorda gräsmattan

Strax efter 18:00 går vi till restaurangen för att fira min födelsedag. Kyparen rekommenderar en rätt med färsk tonfisk så vi beställde den och en flaska vitt. Vi fick in en typ potatisgratäng med ost på och potatismos med lite fragment av tonfisk i botten.

Potatisgratäng med tonfisk

Vinet var bra men rätten en besvikelse. En korg med bröd och skorpor kom också in som vi naturligtvis också fick betala. Allt kostade 42:60€. Det blev sedan nyheter och Renées Brygga på TV:n

——————————

2022-02-24 Torsdag

Fin morgon så jag går en skådarpromenad 07:45 bort till området där den svarthakade buskskvättan har setts. Birgitta byter lakan. Det är tyst i buskarna först vid niotiden ses en hane glasögonsångare. Mötte en spansk skådare bland buskarna. En tornfalk flög över och ser också en tornfalk sitta på en mur.

En fin hane glasögonsångare höll till bland buskarna
En tornfalk, hona, satt länge på muren och spanade
Kanariepiplärkor är det gott om
En varfågel håller till i området

Där satt den länge och spanade. Kanariepiplärkan ses och en varfågel. Åter vid bilen strax före 10:00 och vi äter frukost utanför bilen i härligt solsken. 11:00 lämnar vi Camping Montana Roja och kör till Lidl 8 km bort och handlar. Många bilar på den stora parkeringen och fullt med folk i affären. Klockan blev 12:30 innan vi handlat färdigt och kör till ställplatsen i Los Cristianos för att kolla om det finns plats denna gång. Jo nu fanns det plats efter Calle Caleta.

Här får man stå 72 timmar
Gatan lutar uppåt

Gatan lutar ganska brant uppför så bakdelen på bilen måste höjas för att komma i plant läge.

Lång gata så det blir många bilar på rad

Vi äter lunch och går en promenad i området. Handlar lite i en affär som glömdes bort på Lidl.

Stenig och klippig strand

Stenig strand och stora hotell efter strandpromenaden. Middag i bilen och nyheter på TV:n mest om Rysslands invasion av Ukraina.
Körde: 24,9 km

—————————————

2022-02-25 Fredag

Vid tiotiden går vi mot Deutsche Bank för att ta ut kontanter. Det är sol och omkring+24 grader.

Vi promenerar till Deutsche Bank och tillbaka till husbilen. Det blev nästan 8 km

Dryga kilometern dit i centrala Los Cristianos. Promenerar sedan genom centrum ner till Playa de los Cristianos och fortsätter efter strandpromenaden mot Playa de las Vistas där vi varit tidigare. Stannar på El Rincon Del Pescador och äter lunch som vi också gjort tidigare. 17:01€ ink två stora öl. Sedan går vi fram till Playa del Crimson, ungefär där vi sett nandayparakiterna. Inga parakiter där i dag.

Mycket folk efter hela den långa strandpromenaden. Här görs reklam för någon kinesisk ljusfest

Vi vänder och promenerar efter strandpromenaden tillbaka.

Då vi passerar badstranden vid Playa de las Cristianos står några höga palmer och en nandayparakit åt av frukterna i en  palm. Vi fortsätter till bilen och tar tidigt trekaffe. Tar med kameran och promenerar tillbaka till palmen där nandayparakiten höll till. Nu satt den i en palm invid och åt av frukterna helt öppet och i bra ljus. Det blev några bilder.

Uppe i palmen med frukter satt nandayparakiten
Nandayparakiten sitter i palman
Och äter av frukterna

Vi satte oss sedan på ett café och beställde en karaff med sangria.

Vi beställde en karaff sangria
En hane tornfalk satt en kort stund på en balkong

Det var läskande. Då vi satt där kom plötsligt en hane tornfalk och satte sig utanför en balkong högt upp på ett hotell en kort stund. Betalar 6:95€ för sangria och återvänder till husbilen. Middag i bilen och nyheter på TV:n samt På Spåret och Carina Bergfelt.

————————–

2022-02-26 Lördag

Mulen morgon och vid niotiden kom en kort regnskur. Efter frukosten går vi till den närbelägna mataffären och köper 4 flaskor 8 l vatten för 4:12€ att fylla vattentanken med. 10:30 går vi en promenad efter strandpromenaden till palmerna där nandayparakiten höll till. Ingen där i dag.

Vi går en promenad i närområdet
Silkeshägern fiskade i strandkanten
En monarkfjäril höll till i en buske
Medelhavstruten flög över

En silkeshäger fiskade i strandkanten och några medelhavstrutar flyger över. Efter lunch och trekaffet går vi till Playa los Cristianos och badar. Mulet och omkring +23 grader i luften.

Det är mycket folk på strandpromenaden

Återvänder till bilen och vilar en stund innan vi 18:15 promenerar till strandpromenaden igen och äter middag på Restaurang Los Tarajales.

Det var mörkt då vi promenerar hem från restaurangen

En utmärkt trerätters middag med en flaska vitt för 30:70€. Sedan nyheter och melon på TV;n

————————

2022-02-27 Söndag

Sol och lungt på morgonen. Vill gärna åka upp till Erjos och leta efter de endemiska duvorna i lagerskogen. Väderprognos visar dock på gränszon med blåst. Vid niotiden går vi till den närbelägna mataffären och handlar lite smått. Sedan lämnar vi ställplatsen i Los Cristianos och kör till service platsen i Arona och tömmer och fyller vatten.

Vi kör drygt 40 km från servisstället till Erjos

Fortsätter sedan drygt 40 km norrut till Erjos som ligger på dryga 1000 m höjd. Sol fram till Santiago del Teide, där det blev molnigt och dimma samt blåst. Passerar högsta punkten på 1117 m.ö.h och det blåser rejält.

Bra parkering men det blåste så bilen gungade
Erjos ligger på dryga 1000 höjd

Bra parkering finns i Erjos där vi ställer oss och tar en fika i bilen. Det är +10 grader och blåser rejält. Går en runda runt kvarteret och konstaterar att vi får vänta tills nästa vecka då väderprognosen ser bättre ut. Vi kör tillbaka och ner mot havsnivån till La Arena där en parkering som fått bra omdömen ligger. Den var dock helt full med husbilar och trånga platser så vi fortsätter söderut efter väg TF-47. Plötsligt ser vi ett antal husbilar parkerade efter en gata och vi svänger in där.

72 timmars parkering
Vi åt lunch utanför bilen

På en återvändsgata var det 72 timmars parkering för husbilar och en plats fanns ledig. En spansk husbil flyttar sig lite då vi fick plats. Äter lunch utanför bilen och går sedan en promenad till strandpromenaden. Den går efter en klippig strand och högt upp.

Strandpromenaden går högt upp efter en klippig kust

Känner igen mig att här har vi gått förut för 2,5 år sedan då vi var till Teneriffa och hyrde bil. Vi vänder och går mot Playa San Juan. När vi kommer fram känner jag omedelbart igen mig.

Jag kände omedelbart igen mig då vi kom till hamnen
Vi bodde på Apartment Carla, den nedre mittenbalkongen

Vi bodde här det tre senaste nätterna på den resan. Återvänder till bilen och efter trekaffet tar vi det lugnt. Middag i bilen och nyheter på TV:n
Körde: 87,3 km

————————–

2022-02-28 Måndag

Det är sol och lugnt då vi lämnar 72 timmars parkering norr om San Juan. Känns lite instängt med höga murar runtom. Kör till en parkering vid Costa Adje invid en bra strand. Den låg mitt i smeten och fullt med bilar då det var omöjligt att parkera. Tar då sikte på en parkering söderut vid Montana Amarilla.

Vi körde från San Juan till Montana Amarilla där det blåser kopiöst

När vi kommer fram känner jag omedelbart igen mig. Här bodde vi de första 3 nätterna på vår resa hit i november 2019. Parkeringen på en grusplan var stängd med stenar och så blåser det här kopiöst. Vi vänder på en trång gata och tar en fika i bilen. Nu kör vi till Palm-Mar där vi var för några dagar sedan. Där bör det vara lungt. Nu var det fullt på den gatan vi stod på sist.

Vi parkerade på en gata som lutar neråt
Som tur var blev skadan minimal men det funkade till rejält.

Hittar en plats efter en gata i en backe nerför för vi stannar. Gör lunch i bilen och vilar en stund. Vaknar av att någon backar in i fronten på vår bil. En spanjor tränger sig in framför oss och stöter till vår grill. Som tur var med minimala skador. Spanjoren tycktes inte bry sig och pratade bara spanska.

Vi gick en promenad till strandpromenaden och buskmarkerna
Lavaområdet är någon typ av naturreservat

Efter trefikat går vi en promenad till strandpromenaden och sedan ut i buskmarkerna. Det blåser här också men inte så farligt.

Spanjoren kom med en flaska dessertvin från Teneriffa

Gör middag i bilen då spanjoren som backade på oss kom med en vinflaska och bad om ursäkt.
Körde: 57,9 km

——————————

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: