Canarieresan ll,Del 6 Teneriffa.                      2022-03-24 – 2022-04-07

2022-03-24 Torsdag

Lämnar ställplatsen på Calle Caleta i Los Cristianos vid niotiden och kör till Lidl i Las Chafiras, där vi varit tidigare. Mycket folk redan på morgonen så det tar dryga timmen att handla. Kör sedan till Disa macken i Las Chafiras och fyller på gas för 26:05€ á 0,698€/liter = 37,32 liter. Sedan tvättar jag bilen i deras utmärkta tvättbås för större bilar. Klar vid tolvtiden och vi kör till Camping Montana Roja där vi var för en månad sedan. Har ju bokat 3 nätter via deras hemsida och betalat 55€ i förskott.

Bra platser och gångavstånd till stranden

Bra platser och utmärkt wifi över hela campingen och så behöver vi tvätta. Tar det lugnt på efter lunch. Enfärgade seglare svävar över campingen. Efter trefikat går vi till stranden och badar.

Bra strand och här var vi för en månad sedan

Det kommer alltid vågor in här men går bra att ta ett dopp. Det är full sol och +24 grader. Vi grillar kyckling och delar en flaska vitt i härligt solsken utanför bilen. Sedan nyheter och fotboll på TV:n
Körde: 24,3 km

——————————

2022-03-25 Fredag

Vi stannar på campingen i dag. Sol och klart på morgonen med drygt +22 grader. Moln kommer upp på eftermiddagen. Det är ju tvätt som gäller och före nio är vi i tvättstugan och ockuperar den enda tvättmaskinen. Vi kör två tvättar och två torktumlare. Det tog hela förmiddagen. Efter lunch går vi till stranden och intar varsin solstol á 5€ så 10€ betalas till vakten.

På solstol

Grön flagg i dag och små vågor så inga problem att bada. Vi har trekaffet med i termos som avnjutes på solstolen. Efter 16:00 återvänder vi till bilen. Grillar kyckling igen nu med en flaska rött utanför bilen i en lite kylig kväll. Nyheter och Masked Singer på TV:n.

———————————

2022–03-26 Lördag

Vi stannar på campingen i dag också. Det är klart väder på morgonen men mulnar mot eftermiddagen. Drygt +21 grader. Vid tiotiden promenerar vi till ett köpcentrum, Street Market La Tejita, då vi tyckte oss se en matvarubutik där då vi körde förbi för två dagar sedan.

Det är mest lägenhetshotell i området
Vi promenerar till en matbutik

Matvarubutiken var en Dialprix och ganska liten och vi handlar lite smått. Det går inte att parkera en större bil utanför då det endast är parkering efter gatan. Det var som en galleria med flera barer och restauranger.

Varsin cortado med chokladmuffins smakar bra

Vi beställde varsin cortado med chokladmuffins på en av barerna. Återvänder till bilen och tar det lugnt. Efter lunch går vi till stranden och hyr solstol samt badar. Grön flagg i dag så det var minimala vågor. Vid 16-tiden gick solen i moln och det blev lite kyligt. Vid 18-tiden grillar vi fläskfilé då solen tittade fram igen. Sedan nyheter och Let’s dance på TV:n.

————————

2022-03-27 Söndag

Vid fyratiden på morgonen kom första regnskuren och sedan kom det korta skurar tills omkring åttatiden. Efter frukosten vid niotiden går vi en skådarrunda i buskmarkerna utanför campingen.

Vi gick en skådarrunda i buskmarkerna utanför campingen

Det är mulet och blåser friskt från väster och är omkring 18 grader. En, eventuell två, glasögonsångare var aktiva och sjöng intensivt.

En hane glasögonsångare sjöng intensivt

Såg också en kanariepiplärka men inga andra fåglar. Efter omkring en timme börjar det regna igen så vi återvänder till bilen. Tar det lugnt i bilen och blåsten tilltar. Efter lunch går vi en promenad till köpcentrat. Affärerna stänga men barer och restauranger är öppna.

Massor med kitsurfare höll till på stranden

Vid stranden har det samlats massor med kitsurfare som surfar i den starka vinden. Vi grillar sedan ute men sitter innne i bilen och äter då det blåser friskt. Nyheter på TV:n.

—————————–

2022-03-28 Måndag

Efter ännu en regnig natt kom det skurar även på morgonen och kraftig blåst. Vi lämnar Camping Montana Roja strax efter klockan nio och kör direkt till Lidl och handlar. Mycket folk nu också så det var svårt att parkera. Kör sedan till golfområdet Golf de Sur och kollar en parkering som skall vara bra att stå på. Stannar vid ett apotek efter vägen och en störtskur kom då jag gick dit. Parkering låg fint till med utsikt över havet men det blåste kopiöst. Kollar väderkarta och NÖ efter kusten ser det lugnare ut.

Vi kör från Golf de Sur till Puertito de Güìmar
Här står vi över natten
72-timmars parkering centralt

Vi kör till Puertito de Güìmar och ställer oss på en 72-timmars parkering efter en gata. Det blåser här också så vi körde inte ner till ställplatsen vid havet.

Det blåser fortfarande. Bild från vågbrytaren

Efter lunch i bilen går vi en runda ner till stranden. Ser ställplatsen vid havet där det står ett flertal bilar. En fisktärna jagade i blåsten.

En fisktärna jagade i blåsten. Foto med mobilen

Vi stannar på restaurang La Charcada och jag beställde en glass och Birgitta en cortado. 3:30 € betalade bi. Då vi sitter i lä av en plastvägg avtar plötsligt vinden och det blir helt lugnt. Återvänder till bilen för dusch och går sedan tillbaka till
Cafeteria y Restaurante La Charcada och äter middag. Grillad tonfisk med en karaff husets vita. 34:50 gick notan på. Nyheter och Strömstedt på TV4 play. Körde: 63,8 km

————————-

2022-03-29 Tisdag

Det är växlande molnighet och helt lugnt på morgonen. Vid niotiden promenerar vi till ett närliggande apotek bara 200 m bort och jag köper medicin mot pollenallergi. Sedan lämnar vi 72-timmarsparkeringen i Puertito de Güìmar och kör en dryg kilometer till en parkering vid Playa del Cabezo.

Vi körde 3 varv runt staden innan vi parkerade invid Playa de Cabezo

Där står 6-7 husbilar på en grusplan. Infarten var lite knepig då man skall köra över en smal vall så jag vågade mig inte på det. Fortsätter på enkelriktade gator ett varv runt staden och kollar en plats söder om den lilla hamnen. Men där var ingen badplats utan bara en stenig strand. Åter till parkeringen vid Playa de Cabezo men nu står det bilar i vägen vid infarten så det blir ett varv till runt staden.

Kör över trottoaren på snedden då det var hög kant.

Kör över vallen på snedden för att det inte skall ta i underredet. Det gick ju bra och vi ställer oss nära strandpromenaden drygt 50 m från stranden.

Vi parkerade nära strandpromenaden

Framme strax före tolv så vi går genast och tar ett dopp. Efter lunch i härligt solsken utanför bilen tar vi det lugnt. Det är riktigt varmt i solen, omkring 26 grader i skuggan. Det mulnar på vid tretiden men klarnar snart upp igen och vi tar ännu ett dopp i havet och solar därefter.

Det är svart lavasand på stranden

Det är svart lavasand med runda småsten på stranden. Solen kommer fram igen och vi solar en ytterligare stund utanför bilen innan det blir middag i bilen. Sedan nyheter och fotboll Polen – Sverige på TV:n.
Körde: 5,5 km

—————————–

2022-03-30 Onsdag

En fin soluppgång ses genom fönstret då vi äter frukost.

Fin soluppgång

Vi lämnar vi parkeringen i Puertito de Güìmar vid niotiden för att köra till Los Cristianos igen då det väntas bästa vädret där. Eftersom det är helt klart över bergen tar vi vägen upp och förbi Tejde.  Kör först till serviceplatsen, vid Disa macken i Güìmar för att tömma och fylla vatten. Tankar också 51,93 liter á 1,438€/ totalt 74,74€. Kör sedan väg TF-523 uppför berget. Fantastiskt utsikt, då vi kommer upp i tallskogen blir det blir dimma.

Fantastiskt utsikt
Fin tallskog efter vägen

Det är också kallt, bara +7 grader. Kommer sedan in på väg TF-24 som går upp till högplatån där det bara växer låga buskar. Dimman försvann och det är sol från klarblå himmel. Fin utsikt mot Tejde.

Fin utsikt mot Tejde uppe på högplatån

Passerar högsta punkten som vägen går över, 2330 m.ö.h. Stannar vid en botanisk trädgård, El Portillo, som ligger på 2100 m.ö.h. Fantastiskt väder.

Visitor center i Botaniska trädgården

Blåfink skall finnas här men vi såg den bara flyga över oss. Däremot ser vi kanariegransångare, kanariesiska och koboltmes bra.

Kanariegransångaren sjöng för fullt
Kanariesiskan åt frön från busken
Koboltmes

Efter rundvandringen i botaniska trädgården fortsätter vi efter väg TF-21 mot Tejde. Stannar på en parkering vid en restaurang och gör lunch i bilen. Mycket folk i rörelse och fullt på parkeringarna. Vid 13-tiden fortsätter vi mot picknick området Las Lajas för att kolla efter kungsfågel.

Picknick området i Las Lajas
En hane blå bofink

Vi var ju där och övernattade för en månad sedan. Blå bofink såg vi nu genast och större hackspett men ingen kungsfågel. Härligt väder så trekaffet intas utanför bilen. Fortsätter sedan nerför förbi Vilaflor och till Los Cristianos där vi stannar på 72-timmarsparkeringen på Calle Caleta. Gott om plats så vi ställer oss näst längst upp. Vi går till restaurang Los Tarajales, där vi varit tidigare, och beställde deras 3 rätters middag med en flaska vitt och vitlöksbröd. Vi åt heta räkor i vitlök till förrätt och grillad fiskfilé samt dessert, 34:50€ kostade kalaset. Sedan till bilen och kollar nyheterna på TV:n
Körde: 110,9 km

—————————

2022-03-31 Torsdag

Vi stannar på parkeringen i Los Cristianos i dag. Mest mulet och omkring 20 grader.

Efter gatan Calle Caleta strax norr om vår parkerade bil växer denna allé av benjaminfikus

Vid elvatiden promenerar vi till Deutsche Bank och sedan genom centrala Los Cristianos till Playa de las Vistas.

Playa de las Vistas med solstolar att hyra

Där ansluter vi till strandpromenaden som vi följer. Stannar vid restaurang El Rincon Del Pescador, där vi intagit lunch flera gånger tidigare. Nu var det fullt på de två borden uppe vid strandpromenaden. Vi fortsätter mot Playa del Crimson där vi vänder och går tillbaka till restaurangen El Rincon och nu blev ett bord ledigt. Två öl jag tar en tallrik calamaris och Birgitta räkor med avacado för 17,01€.

Vi satt utanför bilen och fikade

Återvänder till bilen och tar det lugnt. Behagligt väder med mest mulet som klarnar mot kvällen. Vi sitter utanför bilen när vi dricker trekaffet. Middag i bilen och nyheter på TV:n

—————————–

2022-04-01 Fredag

Vi stannar på parkeringen i dag också. Birgitta vill köpa Alovera hudvårdsprodukter så vi promenerar till affären som ligger i Playa Amerikas.

Vi promenerar till Playa de las Americas och  tillbaka
Här handlar Birgitta

Det är mestadels mulet då vi vid tiotiden knallar iväg. Birgitta handlar lite i affären och vi går strandpromenaden tillbaka.

Här satt vi och myste
Vågsurfare väntar på rätta vågen

12:30 kommer vi förbi restaurang El Rincon Del Pescador igen och vårt favoritbord var ledigt så vi äter lunch här igen. Birgitta tar räkor o avokado och jag fish and chips samt varsin öl. 16:48€. Vi fortsätter strandpromenaden till bilen. Trekaffet intas utanför bilen i härligt solsken. Jag tar det sedan lugnt och Birgitta går till Playa de los Tarajales och badar. Middag i bilen och Aktuellt samt Mask Singers på TV:n.

———————————

2022-04-02 Lördag

Vi lämnar 72-timmarsparkeringen på Calle Caleta i Los Cristianos vid tiotiden. Det är mulet och omkring 20 grader. Vi kör mot Erjos och tar TF-1 till Santiago del Teide och sedan TF-42 över berget där högsta punkten är 1132 m.ö.h. Det är mulet och lite regn hänger i luften då vi kommer fram till parkeringen i Erjos. Det är bara 14 grader här på 1000 m.ö.h men ingen vind. Vi var ju här för en månad sedan också och nu gör vi ett nytt försök att se de endemiska duvorna och kungsfågel. Denna gång går vi efter den lilla vägen fram till lagerskogen.

Koltrast sitter på en öronkaktus
Rödhaken höll sig gömd i en buske
En hona kanariesiska

Ser koltrast och rödhake samt kanariesiska efter vägen och då vi kommer fram till en utsiktsplats över dalen sitter 4 kanarieduvor och en lagerduva i ett torrt träd.

I de torra trädet längst bort satt duvorna
Lagerduvan satt mycket kort stund innan den flög iväg
Kanarieduvan satt snällt kvar en god stund

Ganska långt håll och lagerduvan försvann omgående. Går en brant stig ner en nivå och ser kanarieduvan riktigt bra. Det klarnar upp och solen tittar fram då vi återvänder till bilen. Klockan har ju blivit 13:00 så vi gör lunch i bilen. Fortsätter sedan TF-42 mot Puerto de la Cruz och stannar vid serviceplatsen i El Toscar där vi tömmer och fyller på med färskvatten. Kör sedan några kilometer till Lidl i Los Realejos och handlar. Fortsätter sedan ytterligare 6 km till parkeringen vid hamnen i Puerto de la Cruz. Alla husbilsplatserna efter stranden var upptagna så vi fick ställa oss på den vanliga parkeringen.

Vi fick parkera på vanliga parkeringen

Solen skiner och det är helt lugnt. Vid 18-tiden går vi mot centrum vid gamla hamnen. Mycket folk på gatorna. Vi går en sväng genom staden och stannar vid en restaurang som annonserade en billig fiskrätt. Vi beställde den samt husets vita vin. Mycket gott och kostade 29:50€ totalt.

Vi återvände till bilen efter vågbrytaren

Åter vid bilen så har det kommit en massa personbilar med ungdomar som festar och för oväsen ända fram till 01:00. Vi ser nyheter och Let’s dance på TV:n.
Körde: 73,5 km

——————————-

2022-04-03 Söndag

Vi stannar på parkeringen i Puerto de la Cruz i dag. Redan 04:00 kommer en stor hop festande ungdomar tillbaka till parkeringen och fortsätter att tjoa, spela hög musik och föra oväsen ända tills 06:00 då de flesta droppar av och det blev lungt igen. Jättefin morgon med sol och vindstilla.

Jättefin morgon med sol och vindstilla. Här utsikten mot Teide

Beslutade att besöka Jardin Botanico igen och nu tar jag med kameran. Vi var ju där för en månad sedan. 09:30 promenerar vi till taxi stationen vid gamla hamnen och tar en taxi till Jardin Botanico. 3:70€ kostar turen på dryga 2 km. Framme vid tiotiden och betalar 3€ per person i inträde.

Höga träd och många blommor blommar nu
Papegojblommor

Mycket folk redan på plats. Kanariegransångaren hörs genast och koltrast är det överallt. Svarthättan sjöng liksom Koboltmesen.

Koltrast är parkens vanligaste fågel
Svarthättan sjöng för fullt

Kanariesiskan höll sig högt uppe i de höga träden. Plötsligt sitter en turturduva högt uppe i ett träd. Turkduvor flyger omkring bland träden.

Turturduvan satt högt upp i en trädtopp
Turkduvan gömmer sig bland bladen
En trollslända i en damm

Efter en dryg timma i parken promenerar vi tillbaka till gamla hamnen där vi beställer sandwich och öl vid café Mango. Mycket folk och praktiskt taget alla bord upptagna vid de flesta restauranger och caféer. Åter vid bilen 14:00 och efter trefikat mulnar det på med mörka moln och plötsligt kom starka vindbyar och en häftig regnskur. Det klarnar snart men vinden fortsätter och lite regn kommer tillfälligt. Tar det lugnt i och middag i bilen med nyheter på TV:n

—————————-

2022-04-04 Måndag

Vi lämnar parkeringen vid hamnen i Puerto de la Cruz vid niotiden för att köra till Playa de las Teresitas norr om San Andres på östra sidan av Teneriffa därför att där borde det vara lä från vinden. Vi var ju där de första dagarna på Teneriffa för en och enhalv månad sedan och nu blir vi där de sista dagarna på Teneriffa också innan färjan till Huelva går den 7 april. Det blåser in från havet men är uppehåll då vi  först passerar vi serviceplatsen i El Toscar för att tömma o fylla på med vatten. Vi behöver också tvätta och en tvättinrättning som såg bra ut ligger i San Cristobal de la Laguna efter vägen till San Andres. Vi kör väg TF-5 innan vi svänger av in mot Cristobal.

Efter väg TF-11 innan San Andres
Efter vägen TF-11 innan San Andres

En stor parkering skall finnas vid tvättinrättningen men det är fullt med småbilar efter gatan samt på hela parkeringen så omöjligt att parkera. Vi fortsätter mot San Andres och kommer genom centrala Santa Cruz. Trångt och bilar överallt. Kommer fram till parkeringen vid Playa de las Teresitas vid elvatiden och stannar till för att kolla efter en tvättinrättning där man kan parkera. En ligger vid en husbilsplats i Candelaria omkring 27 km söderut efter väg TF-1. Efter fika i bilen kör vi dit. Navigator lurar in oss på en genväg genom Santa Cruz som blev en rejäl omväg innan vi kom ut på TF-1:an. Bra parkering i Candelaria där gör vi lunch i bilen och går sedan 300 m till tvättinrättningen som var riktigt bra.

Bra tvättinrättning

Kör en maskin och torktumlare. Det är mulet och blåser en del. Klara straxt före 15:00 så efter trefikat kör vi tillbaka till Playa de las Teresitas och parkerar på en hyggligt torr plats. Det har ju regnat en del så lite lerigt på vissa ställena. Klara 16:30 då vi tänkte gå till busshållplatsen och kolla busstider in till Santa Cruz. Då kom en hyrbil med två svenska fågelskådare och började prata med oss om fågelskådning i allmänhet och hur vi kommit hit o.s.v. Det var en pratglad man som höll på i nära två timmar innan vi måste börja med middagen. Som sagt, middag i bilen och nyheter samt Strömstedts på TV4 play.
Körde: 111,4 km

———————————–

2022-04-05 Tisdag

Vi stannar på parkeringen i dag. Efter frukosten tar vi bussen in till centrum av Santa Cruz. Det är ungefär 8 km ock kostar 2:50€ för två biljetter. Vi tänkte besöka Parque Garcia Sanabria som ligger centralt i staden. Vi går av bussen nära Plaza del Espania och promenerar omkring 800 m till parken. Väl framme tar vi varsin cortado och delar en chokladmuffins på caféet vid huvudingången.

Fin blomsterprakt vid huvudingången

Höga träd och lummig växtlighet. Mycket folk också.

Höga träd och mycket blommor

Halsbandsparakiterna flyger runt bland palmer.

En halsbandsparakit äter frukter från en palm
Hane svarthätta
Hona svarthätta
En lite rufsig koboltmes

Kanariegransångaren ses och hörs. Koltrast i varje rabatt och koboltmes samt svarthätta ses. Vid tolvtiden äter vi lunch på restaurang Strasse Park.

Lunch vid restaurang Strasse Park

Promenerar sedan ner mot busshållplatsen igen. Vi väntar väl en timma men vår buss Nr 910 kom aldrig så vi tog en taxi tillbaka. 11:20€ kostade det. Det är mestadels mulet hela dagen omkring 20 grader. Tar det lugnt på eftermiddagen. Middag i bilen och nyheter samt Benjamin på TV4 play.

————————

2022-04-06 Onsdag

I dag är det sista dagen på Kanarieöarna. I morgon börjar hemresan med färjan från Santa Cruz på Teneriffa kl 12:00. Det tar 34 timmar till Huelva på Spaniens SV kust. Vi avslutar vistelsen på Playa de la Teresitas, samma ställe som vi började vistelsen på Teneriffa. Efter frukosten tar jag ner en cykel och cyklar in till San Andres och fyller på vatten i 8 liters flaska och vattenkannan från en allmän brunn på ett litet torg.

Cyklade 3 vändor för att hämta vatten

Cyklar 3 vändor varav en till en Sparaffär och köper lite smått. Gick sedan en promenad till havet.

Stranden är drygt 2 km lång

Mycket folk och 12 stora bussar efter vägen. Ser bara duvor och en svarthätta.

Tamuvor i olika färger är det gott om
Denna ser ut som en klippduva
Sjungande svarthätta

Mestadels mulet och lite kyligt då solen går i moln så känns den vinden kall. Tar det lugnt vid bilen på eftermiddagen. Middag i bilen och nyheter på TV:n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: